Tässä ovat kesän uutuusrenkaat – katumaasturien suosio näkyy

Moottori.fi

Kesärengaskausi tuo rengasliikkeiden hyllyille joukon pyöreitä uutuuksia. Katumaasturien kasvanut suosio näkyy myös rengastarjonnassa, mutta löytyy uutuuksien joukosta vaihtoehtoja henkilöautoillekin.

Bridgestone Turanza T005

Matala vierintävastus ja hyvä suorituskyky märällä kelillä ovat valmistajan mukaan Turanza T005:n suurimpia vahvuuksia. Bridgestonen mallistossa T001 EVO3 korvaavan renkaan kulumiskestävyyden kerrotaan parantuneen 10 prosenttia. Turanza T005 on tarjolla 140 koossa tuumavalikoimassa 14–21 tuumaa.

EfficientGrip SUV

Katumaastureihin kehitetyn renkaan suunnittelussa on valmistajan mukaan kiinnitetty erityistä huomiota vierintävastukseen, joka auttaa laskemaan polttoaineen kulutusta. Goodyear painottaa myös hyvää pitoa märkäjarrutuksissa. EfficientGrip SUV on tarjolla kokoluokissa 16–22 tuumaa.

Firestone Roadhawk

Firestone Roadhawk on keskihintaisten renkaiden ryhmään suunniteltu kesärengas, jonka suuunnittelussa valmistaja on painottanut märkäpitoa, jarrutuspitoa kuivalla ja kestävyyttä. Firestonen mukaan uutuuden kulumiskestävyys on jopa 20 prosenttia edeltävää TZ300-rengasta parempi. Roadhawk-mallisto kattaa rengaskoot 15–19 tuumaa.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3

Goodyearin pääuutuus on korkean suorituskyvyn UHP-luokkaan esitelty Eagle F1 Asymmetric 3. Suorituskykyisimpiin automalleihin tarjottavan renkaan suunnittelussa on valmistajan mukaan erityisesti panostettu jarrutuspitoa ja käsiteltävyyttä kaikissa olosuhteissa. Rengasta tarjotaan myös katumaastureihin Eagle F1 Asymmetric 3 SUV -nimellä 17–21-tuumaisina. Henkilöautomallisto kattaa 99 mallia kokoluokissa 17–22 tuumaa.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric SUV

Eagle F1 Asymmetric SUV on kehitetty vähämeluiseksi sporttirenkaaksi katumaastureille. Goodyear painottaa myös renkaan märkäominaisuuksia. Rengas on tarjolla kokoluokissa 18–22 tuumaa.

Hakka Blue 2 SUV

Märkäpito on valmistajan mukaan Hakka Blue 2 SUV -kesärenkaan suurin vahvuus. Rengas täydentää viime keväänä markkinoille saapunutta Hakka Blue 2 -mallistoa, jota on nyt kehitetty henkilöautoa painavampiin malleihin sopivaksi. Renkaan reuna-alueen muotoilulla on myös haettu parempaa pitoa epätasaisessa maastossa. Renkaan kylkiä suojaavat Aramid-kuidut. Hakka Blue 2 SUV -mallisto kattaa vannekoot 16–19 tuumaa.

Hankook Kinergy Eco2

Kinergy Eco2 on Hankookin vastaus erittäin matalan vierintävastuksen rengasluokkaan. Pieniin ja keskikokoisiin autoihin myytävän renkaan suunnittelussa kerrotaan painotetun eko-ominaisuuksien lisäksi turvallisuutta ja pitkäkestoisuutta. Kinergy Eco2 -kokovalikoima kattaa 13–16 tuumaa.

Michelin Primacy 4

Primacy 4 on keväällä rengaskauppoihin saapuva uutuus, jonka ominaisuuksissa valmistaja kertoo erityisesti panostaneensa märkäpitoon. Michelin kertoo uutuuden suorituskyvyn säilyvän hyvänä 1,6 millimetrin urasyvyyteen saakka. Valmistaja ylistää myös Primacy 4:n pitkää kestävyyttä. Primacy 4 -mallisto kattaa 64 rengaskokoa vanneluokissa 15–18 tuumaa.

Nokian Tyres Hakka Black 2

Suomalaisen Nokian kärkiuutuus on urheilullinen Hakka Black 2 ja sen katumaasturiversio Hakka Black 2 SUV. Valmistaja kertoo renkaiden soveltuvan hyvin pohjoiseen kesään.

Nokian renkaiden mukaan Hakka Black 2 -mallisto tarjoaa vakaan käyttäytymisen ja loogisen ohjautuvuuden. Myös märkäpitoon on panostettu Nokian Dynamic Grip -teknologialla. Hakka Black 2 -mallisto kattaa koot 17–21 tuumaa. Aramid-kuituisilla sivuseinämillä varustettu Hakka Black 2 SUV on tarjolla 17–22-tuumaisena.

Teksti: Lauri Ahtiainen, Moottori.fi 29Kuvat: Valmistajat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.