Keskusrikospoliisi tutkii Lempäälän ampumavälikohtausta – ampuja kuoli, loukkaantunut poliisi ei ole hengenvaarassa

toimitus

Keskusrikospoliisi on aloittanut tutkinnan Lempäälässä lauantaina iltapäivällä tapahtuneen ampumavälikohtauksen tiimoilta. Välikohtauksessa kuoli yksi mies, joka oli vähän aiemmin avannut tulen poliiseja kohti. Lisäksi tilanteessa haavoittui yksi poliisi, joka sai ammuskelussa vamman ylävartaloonsa. Hän ei kuitenkaan ole hengenvaarassa.

Ampumavälikohtaus tapahtui valtatie kolmella Lempäälään menevän rampin numero 35 jälkeen Turuntiellä.

Keskusrikospoliisi kertoo tutkivansa poliisimiestä kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin aseenkäyttöä. Aseenkäytöstä ei ole aloitettu esitutkintaa.

Tilanne sai alkunsa kello 14.42, kun poliisi pysäytti henkilöauton Lempäälässä Moision alueella. Autossa oli pysäytyshetkellä kyydissä kolme henkilöä. Kuljettaja lähti ajamaan pakoon ja poliisi lähti takaa-ajoon. Matkustajina olleet kaksi nuorta miestä jäivät autosta pysäytyspaikalle ja kuljettaja jatkoi pakoa yksin.

Takaa-ajo suuntautui kolmostietä pohjoiseen, jossa takaa-ajettava kääntyi Sääksjärven kohdalla takaisin Helsinkiä kohti. Kuljettaja ajoi paetessaan huomattavaa ylinopeutta ja ohiteli muita autoja holtittomasti moottoritiellä. Toistaiseksi ei tiedetä, vahingoittuiko tilanteessa muita autoja tai aiheutuiko kaahaamisesta muita onnettomuuksia.

Usean kilometrin takaa-ajon jälkeen poliisi pysäytti pakoauton kiilaamalla. Tämän jälkeen auton kuljettaja ampui poliiseja kohti, jolloin yksi poliisimiehistä sai osuman ylävartaloonsa.

Kaksi poliisia ampui kohti tulen avannutta kuljettajaa, joka kuoli välikohtauksessa. Kiinniottotilanteessa oli mukana neljä poliisipartiota.

Poliisin mukaan ampuja oli suomalais-englantilainen vuonna 1992 syntynyt mies, joka on asunut Suomessa useita vuosia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.