Ritva Viitala-Aaltion haaveesta tulee totta – juhlistaa pitkää uraansa konsertilla

Musiikkiopiston pianonsoitonopettaja siirsi juhlakonserttiaan päästäkseen Monikko-saliin soittamaan.

Ritva Viitala-Aaltio iloitsee sekä Monikko-salista, jossa pitää pian juhlakonserttinsa, että opiston omasta Maesto-salista. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Ritva Viitala-Aaltio on tullut nurmijärveläisille tutuksi Nurmijärven Musiikkiopiston pitkäaikaisena pianonsoitonopettajana. Harvempi tietää, että hän on alun perin kouluttautunut solistiksi Sibelius Akatemiassa, instrumenttinaan piano. Ensikonserttinsa Viitala-Aaltio piti vuonna 1977.

Monikko-sali on akustiikaltaan loistava ja kooltaan juuri Nurmijärvelle sopiva."

Ritva Viitala-Aaltion ensikonsertista tuli siis viime vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Juhlakonsertin hän järjestää kuitenkin vuotta myöhemmin, 16. huhtikuuta. Hänellä on siihen selkeä syy – halu soittaa Monikko-salissa.

– Olen puhunut monitoimitalon ja Monikko-salin puolesta silloin, kun olin sivistyslautakunnan jäsen ja koko talon saamisesta Klaukkalaan taisteltiin, Viitala-Aaltio kertoo.

Hänen mukaansa moni epäili, ettei tuollaiselle talolle ja salille olisi käyttöä. Toisin on käynyt. Sali on niin suosittu, ettei juhlakonsertillekaan löytynyt tilaa viikonvaihteelle, vaan ajankohdaksi valikoitui maanantai-ilta.

Sekä itse salia että sen flyygeliä kehutaan Ritva Viitala-Aaltion mukaan yleisesti.

– Monikko-sali on akustiikaltaan loistava ja kooltaan juuri Nurmijärvelle sopiva. Sali on myös monikäyttöinen, Viitala-Aaltio hehkuttaa.

Samassa yhteydessä hän haluaa tuoda esille myös toisen musiikkiopiston kannalta tärkeän asian, monitoimitaloon saadun Maesto-salin.

– Maestro-sali merkitsee Musiikkiopistolle uuden aikakauden alkua. Se on opiston kannalta uusien tilojen tärkein asia.

Ritva Viitala-Aaltio on vuokrannut Monikko-salin omalla kustannuksellaan huhtikuista konserttia varten. Konserttiin on silti vapaa pääsy.

Ohjelma on itseni kannalta haastava."

– Ohjelma on itseni kannalta haastava. Haluan, että konsertti on isompi juttu kuin että soittaisin pieniä kappaleita.

Viitala-Aaltion lisäksi konsertissa esiintyy musiikkiopiston apulaisrehtori Heidi Peltoniemi

– Pyysin häntä konsertoimaan kanssani, koska hän on hieno sellisti ja minulle on suuri kunnia saada soittaa hänen kanssaan.

Konsertin alku- ja loppuosa muodostuvat pianolla ja sellolla soitetusta kamarimusiikista, ja niiden välinen aika pianomusiikista.

Konsertti päättyy Ritva Viitala-Aaltion pojan, elokuvamusiikin säveltäjä Panu Aaltion Metsän tarina -elokuvaan säveltämään kappaleeseen.

Juhlakonsertti sellolla ja pianolla

Juhlakonsertti sellolla ja pianolla ma 16. huhtikuuta kello 19 Monikko-salissa Klaukkalassa osoitteessa Kuntotie 7.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertissa esiintyvät Ritva Viitala-Aaltio piano ja Heidi Peltoniemi sello.

Luvassa Johannes Brahmsin, Robert Schumannin, Maurice Ravelin, Frederic Chopinin, Gabriel Fauren ja Panu Aaltion sävellyksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.