Uusia kykyjä ja vankkaa kokemusta – Sirkus Finlandia kiertää 102 paikkakunnalla

– Tämä on meille upea mahdollisuus, kiteyttävät koulutuskeskus Salpauksen sirkusalan opiskelijat Victor Huusko, Anselmi Kaisanlahti, Pihla Ojala ja Oskari Jauhiainen sekä Suvi Piirainen, Minna Pulsa ja Ilkka Kemppinen. Kai Jauhiainen

toimitus

Sirkus Finlandian kiertue alkoi huhtikuun alussa perinteisesti kotikentältä Karjaalta.

Nyt Suomea kiertää vankka kattaus pitkän linjan ammattilaisia ja uutta, nousevaa sirkussukupolvea. Pitkän linjan ammattilaisiin kuuluvat nuoresta iästään huolimatta 15- ja 17-vuotiaat bulgarialaissisarukset Sofia ja MariaIgnatova

– Tämä on nyt kymmenes kiertue Sirkus Finlandiassa, nauraa Maria Ignatova.

Sisarusten leipälajina on perinteinen akrobatia hevosen selässä. Kesäkauden he kiertävät Suomea ja talvella he opiskelevat Englannissa Bostonissa. Sirkustyö ei paljoa jätä vapaa-aikaa.

– Välillä jää kuitenkin vapaata ja silloin vain rentoudutaan. Suomalainen sauna on aivan ihanaa, toteaa Maria Ignatova.

Sirkus Finlandian 41. kiertueella ovat nyt kotimaiset voimat valttia. Viime vuonna esiintyjistä oli vain kolme suomalaisia. Nyt mukana on runsaat kymmenen lahtelaisen koulutuskeskus Salpauksen sirkusalan opiskelijaa. Heistä 20-vuotias VictorHuusko oli mukana jo viime vuonna.

– Minusta on tosi hieno juttu, että Sirkus Finlandia on antanut meille tämän mahdollisuuden, kiittelee Huusko.

Opiskelijoiden yhteisnumerona tullaan näkemään huikea akrobatiaesitys ”Korealainen kehto”. 11 esiintyjän ryhmä aikoo markkinoida numeroa ensi vuodeksi ulkomaille.

– Sirkus Finlandialla on niin hyvä maine ulkomailla, että uskon esityksen käyvän kaupaksi. Tässä täytyy nyt vain tehdä paljon töitä ja koettaa päästä ulkomaille, kertoo Huusko.

Nyt nuori mies viettää kiertue-elämää. Tyttöystävä ja perheen perustaminen eivät ole ajankohtaisia.

– Olen ajatellut, että nyt keskityn työhön. Jos on perhe, talo ja koira ja tulisi soitto, että viikon kuluttua olisi oltava ulkomailla, niin vaikeaa olisi lähteä, pohtii Huusko.

Sirkus Finlandia sopi opiskelijakuviosta Salpauksen kanssa noin vuosi sitten. Sirkustirehtööri Carl Jernström Juniorin mukaan tavoitteena on antaa nuorille alan opiskelijoille ponnahduslautaa ammattilaisuuteen.

– Heillä on paljon lahjoja ja mahdollisuuksia.

Ohjelman kohokohtiin kuuluu seitsenhenkinen kolumbialainen korkean vaijerin ryhmä. Ryhmä tulee Suomeen vasta torstai-iltana viisumiongelmien takia. Ammattilaiset esiintyvät lyhyelläkin varoajalla, mutta sirkustirehtööri ei viivästymisestä ilahdu

– Pitää katsoa etteivät he ota turhia riskejä. Turvallisuus on ykkösasia.

Viime vuonna Sirkus Finlandian näki 220 000 suomalaista.

– Nyt on tavoitteena sama määrä, kertoo tiedottaja Jouni Aalto

Kiertueella 220 esitystä

Sirkus Finlandialla käynnistyi huhtikuussa 41. kiertue.

Ensimmäinen esitys oli Karjaalla lauantaina 7.4.

Kaikkiaan Sirkus Finlandia esiintyy kiertueen aikana 220 kertaa ja 102 paikkakunnalla.

Kiertue pysähtyy tänä keväänä muun muassa Vihdin K-kaupan kentällä (Kirjavantie 3) 11. huhtikuuta kello 18.30.

Syksyllä kiertue pysähtyy muun muassa Hyvinkään jäähallin parkkialueella (Vaiveronkatu 70) 14. syyskuuta kello 18.30, Tuusula Moukarinkujan kentällä 20. syskuuta kello 18.30, Järvenpään Vanhankylänniemessä (Annitädintie) 21. syyskuuta kello 18.30 ja 22. syyskuuta kello 17.

Kiertue huipentuu Helsingin Kaisaniemeen (Kaisaniemen puistokuja 3), jossa sirkus on 28. syyskuuta alkaen aina lokakuun loppuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.