Suomelle ensimmäinen hybridisuurlähettiläs – Ulkoministeri Soini: Hybridivaikuttamiseen on vastattava tehokkaasti

Timo Soini (sin.) nimitti uuden suurlähettilään. Kuvistukuva. Arkistokuva

toimitus

Ulkoministeriön ensimmäisenä hybridisuurlähettiläänä aloittaa 1. huhtikuuta ulkoasianneuvos Mikko Kinnunen Hybridisuurlähettiläs vahvistaa ulkoministeriön työtä hybridikysymyksissä ja auttaa luomaan Suomen profiilia kansainvälisessä toiminnassa.

Hybridisota ja -vaikuttaminen ovat saaneet laajaa huomiota Suomessa ja ulkomailla. Ulkoministeriön mukaan myös Suomeen kohdistuu hybridivaikuttamista. Suomi on vahvistanut kykyään vastata uhkiin.

– Hybridikeinoilla pyritään vaikuttamaan turvallisuuteemme uudella tavalla ja siihen on vastattava tehokkaasti, ulkoministeri Timo Soini kommentoi.

– Ulkoministeriön näkökulmasta hybridikysymykset saattavat kytkeytyä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, oikeudellisiin ja kaupallisiin kysymyksiin, strategiseen viestintään tai vaikkapa kansainväliseen kyberyhteistyöhön eli käytännössä kaikkeen, mitä ministeriö edustustoverkkoineen tekee, Kinnunen sanoo.

Kinnusella on laaja kokemus turvallisuuspolitiikasta sekä Venäjään ja entisen Neuvostoliiton alueeseen liittyvistä kysymyksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.