Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikuntatilat ja kentät pysyvät yhä suljettuina Nurmijärvellä – "Vaikka ilmat lämpenevät, on oltava kärsivällinen"

Keusoteen kuuluvat kunnat muistuttavat, että liikuntatilojen ja kenttien sulku jatkuu edelleen. Näin myös Nurmijärvellä.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan muun muassa kuntien museot, kirjastot, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat sekä järjestöjen kokoontumistilat pidetään suljettuina 13. toukokuuta saakka.

Keusoten lääkäreiden mukaan kunnissa tehdyt koronaepidemiaa hidastavat toimenpiteet ovat osoittautuneet onnistuneiksi ja epidemian leviämistä on hidastettu tavoitteiden mukaisesti.

– On todella tärkeää, että hallitsemme tilanteen ja emme vaaranna kanssaihmisiä. Tästä johtuen joudumme pitämään kuntoportaat ja muut liikuntatilat sekä urheilukentät suljettuina, muistuttaa Nurmijärven kunnan liikuntapäällikkö Antero Lempiö.

– Kannustamme kuitenkin kuntalaisia liikkumaan ja huolehtimaan terveydestään, kunhan jaksetaan välttää sosiaalisia kontakteja myös jatkossa. Turvallisia liikuntavinkkejä voi katsoa esimerkiksi Nurmijärven liikuntapalveluiden somekanavista, hän jatkaa.

Nurmijärvellä kiinni ovat kuntoportaiden lisäksi muun muassa skeittipaikat, urheilualueet ja ulkokuntolaitteet.

Lisäksi ulkoilualueilla sijaitsevien nuotiopaikkojen puuhuolto on lopetettu.

Keusoten jäsenkuntien liikuntapäälliköt vetoavat yhdessä alueen kuntalaisiin, jotta rajoituksia noudatetaan.

– Muistutamme yhdessä, että Nurmijärvellä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Mäntsälässä, Pornaisissa, Riihimäellä ja Tuusulassa noudatetaan annettuja poikkeusolojen rajoituksia ja liikuntatilat sekä kentät pidetään edelleen suljettuina annettuun määräaikaan saakka.

– Kesä lähestyy ja vaikka ilmat lämpenevät, on maltettava olla nämä viimeisetkin viikot kärsivällisiä ja noudattaa annettuja ohjeita ja rajoituksia.