Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ropakkotien pysäköintiongelmasta kantelu aluehallintovirastoon – kunnalta vaaditaan nyt selvitystä

Nurmijärven kunnan asemakaavoitustoiminnasta ja rakennusvalvonnasta on tehty kantelu Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. Kantelu liittyy Klaukkalan keskusta-alueen, etenkin Ropakkotien, pysäköintiin.

Kantelun tekijän mukaan Nurmijärven kunnan asemakaavoituksen ja rakennusvalvonnan toimijat / viranhaltijat ovat toimineet hyvän hallintotavan ja ennakoivan suunnittelun periaatteiden vastaisesti ja luoneet Klaukkalan keskustaan vakavan ja kasvavan pysäköintiongelman. Kantelussa viitataan erityisesti Ropakkotie 6–8:ssa sijaitseviin viiteen asuinkerrostaloon, joiden rakentumisen myötä alueelle on syntynyt pysäköintiongelma.

Ongelma näkyy kantelijan mukaan alueella väärinpysäköintinä muun muassa viheralueille ja teiden varsille, joilla pysäköintiä ei ole sallittu. Väärin pysäköinti hankaloittaa kantelun tekijän mukaan alueen talvikunnossapitoa sekä aiheuttaa konkreettisen riskin pelastustoimen toiminnalle.

Kantelun tekijä pitää epätasa-arvoisena sitä, että pientalorakentajilta edellytetään kahta autopaikkaa per asunto, kun kerrostaloissa vaatimus on vähäisempi.

Nurmijärven kunta on aloittanut asemakaavoitusprosessin keväällä 2020, jossa selvitetään mahdollisuutta lisätä yleistä pysäköintiä Alitilantien ja Ropakkotien alueilla helpottaakseen alueen pysäköintiongelmaa.

Kantelun tekijä pitää kyseisessä asemakaavaprosessissa selvitettävänä olevia alueita vääränä ratkaisuna pysäköintiongelmaan. Kantelun tekijän mukaan pysäköintiongelma tulisi ratkaista siellä, missä se on syntynytkin, eli kerrostaloalueelle on rakennettava lisää pysäköintitilaa.

Kantelun tekijä pyytääkin aluehallintovirastoa tutkimaan, ovatko Nurmijärven kunta ja sen kaavoituksen ja rakentamisen toimien/virkojen haltijat toimineet hyvän hallintotavan, yhdenvertaisuuden vaatimuksen, ennakoivan suunnittelun ja yhdenvertaisuuden periaatteiden vastaisesti luodessaan Klaukkalan keskustaan kasvavan pysäköintiongelman.

Aluehallintovirasto on pyytänyt Nurmijärven kunnalta kirjallista selvitystä kanteluun. Selvitys on annettava 22. toukokuuta mennessä.

Kunnan selvitystä käsitellään ensi viikon tiistaina järjestettävässä asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan kokouksessa.

Lue lisää aiheesta myöhemmin Nurmijärven Uutisista