Tarja Haaranen ympäristöministeriön ylijohtajaksi – toimi pitkään kunnallispolitiikassa Nurmijärvellä

Tarja Haaranen on valittu ympäristöministeriön ylijohtajaksi.
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Vuoteen 2017 asti Nurmijärven vihreiden kunnanvaltuutettuna toiminut Tarja Haaranen on nimetty ympäristöministeriön ylijohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen 1.5.2020–31.8.2021 väliseksi ajaksi. Ylijohtaja toimii ministeriön luontoympäristöosaston päällikkönä.

Valtioneuvoston nimitys julkistettiin torstaina.

Haaranen toimi vuoteen 2017 asti kunnanvaltuutettuna Nurmijärvellä. Hän ei asettunut enää ehdolle vuoden 2017 kuntavaaleissa. Haaranen on istunut myös muun muassa Nurmijärven vihreiden hallituksessa, maakuntavaltuustossa ja ollut vihreiden eduskuntavaaliehdokkaana.

Haaranen on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti, agronomi. Haaranen on työskennellyt aiemmin muun muassa maa- ja metsätalousministeriössä ja vuodesta 2006 lähtien ympäristöministeriössä eri tehtävissä. Vuosina 2014-2016 Haaranen työskenteli ohjelmakoordinaattorina Luonnonvarakeskuksessa. Ylijohtajaksi Haaranen siirtyy ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelman ohjelmapäällikön tehtävästä.

Ylijohtajan virkasuhdetta haki määräajassa 15 henkilöä.

Ympäristöministeriön luontoympäristöosasto vastaa muun muassa luonnonsuojeluun, ympäristönsuojeluun, maisemanhoitoon, luonnon virkistyskäyttöön, pinta- ja pohjavesien sekä merien suojeluun sekä ympäristövaikutusten arviointiin liittyvistä asioista. Osasto vastaa myös toimialansa lainsäädännön kehittämisestä, ympäristön seurannasta ja tietojärjestelmistä sekä alan tutkimuksesta, kehittämisestä ja suunnittelusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut