Aloite vaatii: Pienituloisten perheiden lapsille ilmainen kesäruokailu

Kuvituskuva. Marjo Järvikylä
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Sosialidemokraattien ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmät esittävät, että Nurmijärven kunta selvittäisi tarpeen ja mahdollisuuden pienituloisten perheiden lasten maksuttoman kesäruokailun järjestämiseen.

Ryhmät jättivät aiheesta aloitteen keskiviikon valtuuston kokouksessa.

– Kesäruokailun järjestämistä olisi syytä selvittää jo tulevaa kesää varten, sillä lomautusten, työttömyyden ja yleisen taloudellisen epävarmuuden lisääntyessä on pidettävä huolta lasten hyvinvoinnista ja pyrittävä ennaltaehkäisemään ongelmien syntymistä, aloitteessa todetaan.

Aloitteessa muistutetaan, että monissa lapsiperheissä toimeentulo on ollut vaikeaa jo ennen koronaepidemiaa ja vaikeutunut epidemien myötä entisestään.

– Päivittäisen koulussa tai päiväkodissa tarjottavan ruoan puuttuminen aiheuttaa erityisiä vaikeuksia perheissä, joissa on muitakin kuormittavia tekijöitä kuin koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet, kuten arkielämän hallinnan ongelmat, taloudelliset vaikeudet, päihteiden käyttö, terveysongelmat tai työttömyys.

– Toiminta, jolla vähävaraisille lapsiperheille mahdollistetaan ruoka-apu myös kesällä, on mielestämme nyt erittäin tarpeellista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut