Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arkadiaan eniten, Rajamäelle vähiten – näin kevään yhteishaussa haettiin Nurmijärven lukioihin

Opiskelu: Arkadian yhteislyseoon haki kevään yhteishaussa 168 nuorta ensimmäisellä sijalla, Kirkonkylään 93 ja Rajamäelle 45.

Klaukkalassa sijaitseva yksityinen Arkadian yhteislyseo on selvästi suosituin Nurmijärvellä sijaitsevista lukioista.

Maaliskuussa päättyneessä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa Arkadian yhteislyseoon haki opiskelemaan 168 ensisijaista hakijaa. Ensisijaista hakijoista 147 haki lukion yleislinjalle, 21 taidelinjalle.

Yhteishaussa hakijat merkitsevät enintään viisi eri hakukohdetta mieluisuusjärjestykseen. Ensisijaisuus tarkoittaa kohdetta, jonka hakija on laittanut ykköstoiveekseen.

Kaikkiaan Arkadian yhteislyseoon oli hakijoita 342.

Arkadiassa on tarjolla 125 aloituspaikkaa yleislinjalle ja 20 taidelinjalle. Määrä tarkoittaa sitä, ettei edes kaikkia ensisijaisia hakijoita voida valita opiskelemaan.

– Viime vuonnakaan kaikki halukkaat eivät päässeet Arkadian yhteislyseoon, oppilaitoksen rehtori Akseli Salmi kertoo.

Arkadian yhteislyseon suosio on kasvanut entisestään viime vuoteen verrattuna.

Kevään 2019 yhteishaussa Arkadiaan oli 134 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan hakijoita oli 288.

Tänä keväänä ensisijaisia hakijoita oli siis 34 enemmän ja kaikkia hakijoita 45 enemmän.

– Olen tietysti iloinen, että Arkadia kiinnostaa opiskelupaikkana. Valtaosa hakijoista on edelleen Nurmijärven ja erityisesti Klaukkalan alueelta. Uskoisin, että moni hakija kokee Arkadian olevan oiva vaihtoehto pääkaupunkiseudun lukioille ja bussissa vietetyn ajan sijaan käyttää ajan mieluummin opiskeluun ja harrastuksiin.

– Jonkun verran myös ikäluokkien koot vaihtelevat ja tämä vaikuttaa hakijoiden määrään, Salmi kommentoi tilannetta.

Arkadian jälkeen Nurmijärvellä sijaitsevista lukioista toiseksi eniten hakijoita yhteishaussa oli kunnallisen Nurmijärven lukion Kirkonkylän toimipisteeseen.

Kirkonkylään haki opiskelemaan ensimmäisellä sijalla 93 nuorta. Kaikkiaan hakijoita oli 218. Aloituspaikkoja Kirkonkylässä on 108.

Vuotta aiemmin keväällä 2019 Kirkonkylään oli 92 ensisijaista hakijaa, kaikkiaan hakijoita oli 262.

Nurmijärven lukion Rajamäen toimipiste on ainoa kolmesta Nurmijärvellä sijaitsevasta lukiosta, jossa ensisijaisten hakijoiden määrä laske vuoden takaisesta.

Tämän kevään yhteishaussa Rajamäelle haki ensimmäisellä sijalla opiskelemaan 45 nuorta, kaikkiaan hakijoita oli 152. Aloituspaikkoja Rajamäellä on 72.

Keväällä 2019 Rajamäelle haki ensimmäisellä sijalla opiskelemaan 50 nuorta, kaikkiaan 127.

Nurmijärvellä sijaitseviin lukioihin haki ensimmäisellä sijalla pääosin nurmijärveläisiä nuoria. Vain viisi Nurmijärven kunnan lukion Rajamäen ja Kirkonkylän toimipisteiden hakijoista tulee kunnan rajojen ulkopuolelta.

Arkadian ensisijaisista hakijoista kolmentoista kotipaikkakunta on jokin muu kuin Nurmijärvi.

Moni nurmijärveläisistä peruskoulun päättävistä haki opiskelemaan ensimmäisellä sijalla myös kunnan rajojen ulkopuolelle.

Esimerkiksi 45 nurmijärveläistä haki ensimmäisellä sijalla opiskelemaan ammatilliseen oppilaitokseen Hyriaan, 30 Kauppiaitten kauppaoppilaitokseen, 28 Vantaan ammattiopistoon, 28 Vaskivuoren lukioon, 17 Stadin ammattiopistoon, 17 Pohjois-Haagan yhteiskouluun, 15 Ressun lukioon ja 10 Martinlaakson lukioon.

Tiedot selviävät opetushallinnon tilastopalvelusta.

Perttulan Keudaan yhteensä 316 hakijaa – nämä olivat suosituimmat alat