Nurmijärvellä koronahuijareita liikkeellä – tarjoavat kauppa-apua kunnan nimissä

Huijarit ovat tarjonneet kauppa-apua kunnan nimissä. Kuvituskuva. Saara Karttunen

Koronaepidemian aiheuttama poikkeuksellinen tilanne on saanut myös huijarit liikkeelle.

Nurmijärven kunta kertoo perjantaina julkaistussa tiedotteessaan, että kunnan tietoon on tullut kauppa-avun nimissä toteuttavaa huijaustoimintaa, jossa huijari tarjoaa kauppa-apua ikääntyneen kuntalaisen kotiovella ja esiintyy kunnan palveluksessa olevana työntekijänä.

Kunta muistuttaa, että kunnan ja seurakunnan vapaaehtoistyön koordinaattori Mari Hämäläisen organisoimassa kauppa-avussa ikääntynyt kuntalainen saa kauppa- ja apteekkiapua vain soittamalla numeroon 044 422 0535 ma–pe klo 10–14.

– Paras keino välttää huijauksia on suhtautua terveellä epäluulolla, mikäli oven taakse ilmaantuu ihmisiä, jotka tarjoavat apuaan ja asiantuntemustaan korona-asioihin liittyen. Tuntemattomille ihmisille ei tule missään tapauksessa antaa rahaa kaupassakäyntiä varten tai kertoa heille pankkitili- tai muitakaan henkilökohtaisia tietoja, tiedotteessa opastetaan.

Tiedotteen mukaan huolestuttavaa on, että kaikista huijauksista ei välttämättä ilmoiteta poliisille, eikä niistä ehkä kehdata kertoa edes lähiomaisille tai ystäville.

Poliisi kehottaakin kansalaisia pyytämään avun tarjoajaa todistamaan aina henkilöllisyytensä ja näin varmistamaan, että avun tarjoaja on oikealla asialla. Akuuteissa tapauksissa poliisi kehottaa soittamaan yleiseen hätänumeroon 112.

Kunta on tiedostanut poikkeusolojen haasteellisuuden ja on huolissaan ikäihmisen hyvinvoinnista. Nurmijärven kunta yrittää nyt tavoittaa kaikki 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat kuntalaiset puhelimitse. Numerot, joista soitot tulevat, ovat kunnan työntekijöiden työpuhelinnumeroita. Puhelussa varmistetaan, että soittojen kohderyhmään kuuluva kuntalainen saa poikkeusolojen aikana tarvitsemansa tuen ja avun sekä tiedon avunsaannin mahdollisuuksista.

Lisäksi kunnan liikuntapalvelut on soittanut omille yli 70-vuotiaille asiakkailleen ja antanut liikuntavinkkejä korona-aikaan. Myös seurakunta pyrkii soittamaan mahdollisimman monelle yli 70-vuotiaalle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut