Yrittäjien vertaiskeskustelulle kova tarve Nurmijärvellä – kohtaamiset siirtyivät verkkoon

Pirjo Kivistö

Heli Heikkilä

Nurmijärven Yrittäjien perinteiset lounastreffit ovat koonneet kuukausittain parhaimmillaan 30 yrittäjää yhteisen pöydän ääreen vaihtamaan kuulumisia, keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja solmimaan uusia yhteistyökumppanuuksia. Tapaamisten ollessa nyt tauolla kohtaamiset siirrettiin verkkoon, koska keskustelulle on tarvetta ehkä enemmän kuin koskaan. Huoli selviytymisestä poikkeusolojen yli on yhteinen ja suuri.

– Yrittäjät ovat olleet aktiivisia keskustelijoita omilla kanavillaan sosiaalisessa mediassa, mutta mikään ei korvaa toisten tapaamista ja vuorovaikutteista keskustelua, kertoo Nurmijärven Yrittäjien puheenjohtaja ja tilaisuuden järjestäjä Pirjo Kivistö.

Viimeksi virtuaaliselle iltanuotiolle istahtivat yrittäjien seuraksi kunnan elinkeinojohtaja Marko Järvenpää sekä eduskunnassa puhemiehen eritysavustajana työskentelevä Jari Flinck. Järvenpää toi terveiset kunnan puolelta ja kertoi sen kautta haettavasta yksinyrittäjien tuesta ja Flinck analysoi, kuinka viimeaikaiset rajoitukset vaikuttavat valtakunnallisesti elinkeinoelämään ja tulevaan taloustilanteeseen.

Kivistön mukaan viestintä yrittäjien tukimahdollisuuksista on ollut runsasta, mutta sisällöltään vaihtelevaa ja vaillinaista. Asiasta on ollut haastavaa saada tarkkaa ja yksityiskohtaista tietoa etenkin, kun tukea voi hakea useasta eri kohteesta riippuen yrityksen työntekijöiden määrästä.

– Keskustelulle oli selkeä tarve ja halukkuus, Kivistö toteaa.

Kivistö itse kertoi tilaisuudessa viimeisimmät tiedot koronaepidemian vaikutuksista eri toimialoille sekä tukitilanteesta valtakunnallisesti.

Ostetaan läheltä ja käytetään paikallisia verkkokauppoja.

– Kulunut kuukausi on ollut monelle yritykselle haastava. Moni ovi on sulkeutunut myös Nurmijärvellä ja nyt on aika toimia, jottei niin käy lopullisesti, Kivistö muistuttaa.

– Ostetaan läheltä ja käytetään paikallisia verkkokauppoja.

Monella alalla poikkeukselliset olot ovatkin rohkaisseet yrityksiä uudistumaan, muokkaamaan tarjontaansa olosuhteita vastaaviksi

– Monella yrityksellä meno onkin kiireisempää kuin aikoihin ja myynti on noussut uusien palveluiden myötä, Kivistö toteaa.

Kivistö onkin iloinen, että vakavasta tilanteesta huolimatta iltanuotiolla oli tilaa tsemppaamiselle, uusille ideoille, kuulumisille ja spontaanille keskustelulle mukavistakin asioista. Seuraavan kerran virtuaalitulet sytytetään keskustelun keskelle toukokuun puolessa välissä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut