Kivenkyydin kutsuliikenne tauolla toistaiseksi – palaa ehkä kesäkuussa?

Nurmijärven Uutisiin yhteyttä ottaneet lukijat harmittelevat Kivenkyydin kutsuliikenteen tauolle jäämistä.

Normaalioloissa Kivenkyydillä on Klaukkalassa, Rajamäellä ja Kirkonkylässä omat matalalattiabussit, jotka kuljettavat kutsuasiakkaita arkisin klo 10–14 välillä. Huhtikuun alussa Kivenkyyti jäi tauolle, kun Nurmijärven kunta, ely ja Nurmjärven Linja Oy päättivät yhdessä joukkoliikenteen vuorojen karsimisesta.

Lukijoiden mukaan Kivenkyyti olisi erityisen tärkeä tässä tilanteessa, koska se palvelee vanhempaa väestöä.

– Monille meille nuoremmille eläkeläisille, jotka kaupassa saamme vielä asioida, se on liki ainut mahdollisuus päästä hoitamaan kauppa-asioita. Kauppojen kotiinkuljetusmaksuihin ei eläkeläisellä ole varaa, eikä samalla tilauksella pysty saamaan lääkkeitä apteekista tai hoitamaan posti- tai muita asioita.

– Kivenkyyti on siitä hyvä, että samalla reissulla pääsee hoitamaan nämä kaikki, Nurmijärven Uutisiin yhteyttä ottanut eläkeläinen sanoo.

Hän ja muutama muu asiasta toimitukseen yhteyttä ottanut kuntalainen toivovat, että Kivenkyytiä voitaisiin ajaa edes kerran viikossa joka taajamassa poikkeusoloissakin.

Korona pakotti Korsisaaren karsimaan vuorojaan ja lomauttamaan – "Tulevaisuus on niin meille kuin muillekin arvoitus"

Nurmijärven Linjan yksikön päällikkö Ilkka Ojala kertoo, että Kivenkyyti on asetettu taolle, koska joukkoliikenteessä on haluttu keskittää vähentyneet resurssit sinne missä tarve on suurin, eli arjen työmatkaliikenteeseen ja etenkin sote-työntekijöiden kulkemiseen. Samalla hän kertoo, että varsinaisia joukkoliikenteen palautteenantokanavia pitkin ei ole tullut lainkaan palautetta Kivenkyytiin liittyen.

– Olemme kuitenkin varovaisen toiveikkaita sen suhteen, että voisimme jatkaa Kivenkyydin kutsupohjaista palvelua kesäaikataulujen tullessa 1.6. voimaan. Tästä vielä neuvottelemme kunnan kanssa, ja asia varmistuu toivottavasti ensi viikon aikana, Ojala kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut