Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkjärven koulurakennus valmistuu kevätlukukaudelle – syksyllä opetus järjestetään Uotilassa ja Röykässä

Valkjärven koulun uusi koulurakennus valmistuu tämän hetken tiedon mukaan aikaisintaan kevätlukukaudelle 2021, tiedottaa Nurmijärven kunta.

Syksyllä 2020 opetusta jatketaan vielä väistötiloissa Uotilan ja Röykän koulujen tiloissa. Hallinnollisesti lapset ovat Valkjärven koulun oppilaita. Kunta kertoo, että Valkjärven koulun huoltajille on tiedotettu syksyn opetusjärjestelyistä yksityiskohtaisemmin Wilman välityksellä.

Kunta kertoo myös selvittäneensä mahdollisuuden, että osa Valkjärven oppilaista olisi voinut opiskella Valkjärven koulun tontilla olevassa B-rakennuksessa.

– Tämä ei kuitenkaan ole tarkemman selvityksen mukaan vaihtoehto, sillä B-rakennus sijaitsee tulevan rakennustyömaan tontilla. Lisäksi B-rakennuksen talotekniikka on rakennettavan rakennuksen kanssa suureksi osaksi yhteinen, minkä johdosta B-rakennuksen lämpö ja vesi joudutaan ajoittain katkaisemaan rakentamisen aikana. Tämä estää B-talon rakennusaikaisen käytön opetuskäytössä, kunnan tiedotteessa perustellaan,.

Nurmijärven tekninen lautakunta päätti maaliskuun kokouksessaan, että tulipalossa tuhoutuneelle Valkjärven koululle hankitaan pysyvät tilat vuokrattavien väistötilojen sijaan.

Pysyvien tilojen hankkiminen mahdollistaa täyden vakuutuskorvauksen hyödyntämisen.