Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten nettipalvelu laajeni – auttaa nyt myös mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa

Keski-Uudenmaan soten sähköisen asioinnin nettipalvelu on laajentunut myös kuntoutuspalveluihin sekä mielenterveys- ja päihdepalveluihin. Muutos astui voimaan tiistaina.

Nettipalvelu on ollut käytössä viime syksystä lähtien Keusoten vastaanottopalveluissa ja suun terveydenhuollossa. Jatkossa nettipalvelu palvelee myös mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa, kriiseissä ja riippuvuuksissa sekä terapiapalveluluihin ja kehitysvammaisten poliklinikan asiointeihin liittyvissä asioissa.

Keusoten tiedotteen mukaan nettipalvelu tekee hoitoon pääsystä ja asioinnista palveluissa helpompaa ja nopeampaa.

– Nettipalvelun kautta voi ottaa yhteyttä palveluihin mihin vuorokauden aikaan tahansa, ilman turhaa puhelimessa jonottelua. Palvelu helpottaa sekä potilaiden asiointia että sosiaali- ja terveysammattilaisten työtä digitalisoimalla hoidon tarpeen arvioinnin ja yhteydenoton, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.

Palvelu on avoinna ympäri vuorokauden Keusoten verkkosivuilla osoitteessa.Palvelu ei vaadi kirjautumista tai tunnusten luomista.

–Palvelun avulla kuntalainen ohjataan suoraan oikean ammattilaisen luokse, eikä puhelimessa jonotteluun tarvitse käyttää aikaa.

Yhteydenottoa vaativissa asioissa asiakkaaseen ollaan yhteydessä puhelimitse tai tekstiviestillä mahdollisimman pian, yhden työpäivän kuluessa. Nettipalvelun käytön tuloksena voi olla esim. asiakkaalle varattu vastaanottoaika, omahoito-ohjeet tai muu palvelutarpeen arviointi.