Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvi lausuu Ilvesvuoren kaavavalituksesta: "Hylättävä perusteettomana"

Nurmijärvi on antamassa lausunnon Helsingin hallinto-oikeudelle Ilvesvuori pohjoisen asemakaavan hyväksymispäätöksestä tehdystä valituksesta.

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta hyväksyi lausunnon tiistain kokouksessaan. Lausuntoa käsitellään vielä kunnanhallituksessa.

Kunta toivoo, että valitus hylätään perusteettomana, sillä valituksessa ei tuotu esiin mitään sellaista, joka aiheuttaisi muutoksia hyväksyttyyn asemakaavaan. Lausunnon mukaan Ilvesvuori pohjoisen asemakaava on laadittu maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämien sisältövaatimusten mukaisesti. Valtuusto ei ole käyttänyt harkintavaltaansa väärin ja vastoin objektiviteetti- ja tarkoitussidonnaisuuden periaatteita.

Kunta toivoo myös, että asemakaavaa koskeva valitus käsiteltäisiin hallinto-oikeudessa kiireellisenä. Kunta katsoo, että Ilvesvuori pohjoisen asemakaava on yhteiskunnallisesti merkittävä, koska Kirkonkylän alueella yritystontteja on kunnalla tarjolla vain muutama, ja yritystonteille on tarvetta.

– Työpaikkojen lisääminen on tarpeen niin työpaikkaomavaraisuuden kuin väestönkasvunkin näkökulmasta sekä lisäksi pendelöinnin vähentämistarpeen näkökulmasta. Tästä syystä asemakaavaa koskeva valitus tulee käsitellä kiireellisenä, lausunnossa todetaan.