Seurakunnan digiloikka onnistui – ensimmäisellä striimatulla jumalanpalveluksella liki 3 000 katsojaa

Nurmijärven kirkot ammottavat nyt tyhjyyttään, mutta jumalanpalveluksiin osallistutaan silti entistä innokkaammin. Riitta Ketola
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Kun kirkkoherra Ari Tuhkanen ja pastori Ida Vartiala pitivät ensimmäisen striimatun jumalanpalveluksen Marian ilmestymispäivänä 22. maaliskuuta, lähes 3 000 ihmistä kävi katsomassa sitä.

Palmusunnuntain jumalanpalveluksen oli klikannut auki 1000 ihmistä, jotka olivat katsoneet sitä vähintään viiden sekunnin ajan. Omalla seinällään tuon lähetyksen näki 1100 henkilöä.

Esimerkiksi konfirmaatiojumalanpalveluksissa, jotka kuuluvat joululaulutilaisuuksien ohella seurakunnan suosituimpiin tilaisuuksiin, käy Nurmijärven kirkossa noin 500 henkilöä.

– Striimatuissa jumalanpalveluksissa käy erittäin paljon enemmän väkeä kuin mitä jumalanpalveluksiin on tullut fyysisesti väkeä, Tuhkanen kertoo.

Striimatut jumalanpalvelukset ovat nähtävissä Nurmijärven seurakunnan Facebook-sivuilla viikon ajan.

– Sitä kommenttia on tullut, että on ihanaa kun ei tarvitse osallistua jumalanpalvelukseen juuri kymmeneltä sunnuntaiaamuna, vaan voi osallistua siihen vaikka sunnuntai-iltana tai keskiviikkona.

Kun piispojen koronaohjeistus annettiin seurakunnille runsas kuukausi sitten, digiloikka oli Tuhkasen mukaan Nurmijärvellä jo pitkällä. Koronapandemia vauhditti sitä entisestään.

– Olen tosi iloinen siitä, että meillä on viestinnässä ja papeissa työntekijöitä, jotka ovat kouluttautuneet striimaukseen. Siksi me pääsimme tekemään nopeasti some- ja verkkotyötä, Tuhkanen kiittelee.

Seurakunnan lähetykset ovat myös vuorovaikutteisia, sillä niitä pystyy kommentoimaan.

– Siellä on kommentteja tyyliin "Hyvää huomenta täällä ollaan" ja meidän moderoijamme myös vastaa niihin, Tuhkanen kertoo.

– Uudessa tilanteessa on syntynyt aitoa spontaaniutta. On harmi, että ihmiset eivät voi nähdä toisiaan kasvoista kasvoihin, mutta vuorovaikutusta silti on, hän jatkaa.

Streematut saarnat ja muukin seurakunnan toiminta somessa ja verkossa ovat saaneet hyvän vastaanoton. Silti moni seurakuntalainen kaipaa Tuhkasen mukaan sitä, että pääsee kirkkoon sisälle osallistumaan saarnaan ja nauttimaan ehtoollista.

– Rinnakkaisuus tuleekin jatkossa olemaan mukana seurakunnan työssä entistä enemmän ja laajemmin, Tuhkanen kertoo.

– Olemme luottamushenkilöiden, johtoryhmän ja lähiesimiesten kanssa keskustelleet jo asiasta. Verkkotyötä, somea ja suoratoistoa tullaan jatkamaan, mutta tarkkoja suunnitelmia meillä ei vielä ole.

Seurakunta

Näin osallistut

Jumalanpalvelukseen voit osallistua seurakunnan Facebook-sivulla. Lähetykset näkyvät siellä viikon.

Jumalanpalvelukset ja muut livelähetykset näkyvät lähetyksen aikana myös verkkosivuilla www.nurmijarvenseurakunta.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut