Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki Nurmijärven perusopetuksen oppilaat palaavat kouluihin – kunta tiedottaa perheitä ensi viikolla

Kaikki Nurmijärven peruskoululaiset siirtyvät takaisin lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta. Hallitus päätti viime keskiviikkoisessa kokouksessaan purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta.

Tämä tarkoittaa sitä, että myös Nurmijärvellä kaikki perusopetuksen vuosiluokkien 1–9.-oppilaat osallistuvat 14. toukokuuta alkaen opetukseen omassa koulussaan. Etäopetusta ei saa tämän jälkeen enää järjestää.

Tämä koskee myös esioppilaita, jotka osallistuvat 14. toukokuuta alkaen lähiopetukseen. Esioppilaiden täydentävä varhaiskasvatus järjestetään samassa paikassa kuin ennen poikkeusjärjestelyjä

– Myös alkuluokissa olevat esiopetuksen oppilaat palaavat kouluihin 14. toukokuuta, Nurmijärven kunta muistuttaa tiedotteessaan.

Tuore päätös: Kouluihin palataan 14. toukokuuta – koskee myös Nurmijärveä

Linjaus lähiopetuksesta ei koske lukion tai ammatillisen koulutuksen opiskelijoita; heidän opetusjärjestelyistään tiedotetaan oppilaitoskohtaisesti, jos nykyisiin poikkeusjärjestelyihin tulee muutoksia.

Koulutyön järjestämisessä huomioidaan oppilaiden ja opettajien turvallisuus ja terveys.

Hallitus tiedotti aiemmin, että tärkeintä on välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja järjestää opetustilat niin, että niissä on normaalia enemmän väljyyttä. Myös välitunnit ja kouluruokailu on järjestettävä oman luokan tai ryhmän kanssa. Isoja kokoontumisia, kuten kevätjuhlia, ei järjestetä. Myös henkilöstön tulee toimia saman lapsiryhmän kanssa ja hygieniaohjeita on noudatettava tarkasti.

Riskiryhmien osallistumisen lähiopetukseen arvioi lääkäri. Työntekijöiden osalta arviointi tehdään yhdessä työterveyden ja työnantajan kanssa.

– Nurmijärven kunta odottaa Aluehallintovirastolta sekä opetus- ja kulttuuriministeriöltä lisäohjeita, joiden pohjalta kunta laatii koulunkäyntiä ja iltapäiväkerhotoimintaa koskevat omat tarkemmat ohjeet, kunta kertoo tiedotteessaan.

Oppilaita, vanhempia, opettajia ja muita koulujen henkilökuntaa tiedotetaan ensi viikolla (viikko 19) suoralla Wilma-viestillä.