Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen päätös lisää päiväkotien lapsimäärää Nurmijärvellä – maksuvapautuksia ei myönnetä 14.5. jälkeen

Valtioneuvosto päätti keskiviikkona purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Nurmijärvelläkin kaikki perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta.. Tämä koskee myös esioppilaita, jotka osallistuvat 14. toukokuuta alkaen lähiopetukseen.

– Esioppilaiden täydentävä varhaiskasvatus järjestetään samassa paikassa kuin ennen poikkeusjärjestelyjä, Nurmijärven kunta muistuttaa tiedotteessaan.

Nurmijärven kunta kertoo huolehtivansa omassa toiminnassaan lasten, esioppilaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta ja terveydestä.

– Tällä hetkellä kunta odottaa Aluehallintovirastolta ja Opetus- ja kulttuuriministeriöltä lisäohjeita, joiden pohjalta Nurmijärven kunta laatii varhaiskasvatusta ja esiopetusta koskevat omat tarkemmat ohjeet.

Ohjeista tiedotetaan huoltajia ensi viikolla (viikko 19) Päikyn ja kunnan kotisivujen kautta. Alkuluokkien esiopetuksen oppilaiden huoltajat saavat tiedon Wilman välityksellä. Myös työntekijät ja muu varhaiskasvatuksen henkilökunta saavat tarkempaa tietoa kunnan sisäisten viestintäkanavien ja esimiesten välityksellä ensi viikolla.

Hallituksen päätös lisää Nurmijärvellä myös varhaiskasvatuksen hoidossa olevien lasten määrää.

Kunta on tähän asti myöntänyt maksuvapautuksen, mikäli vanhempi on ottanut lapsensa pois päiväkodista koronatilanteen takia. Näitä maksuvapautuksia ei myönnetä enää 14. toukokuuta jälkeen.

Kesä–heinäkuun maksuttomuutta, jota huoltajat ovat voineet hakea ennalta ilmoitetusti ja kummankin kuukauden poissaoloon sitoutuen, voi hakea vielä tänään torstaina 30.4.2020, jonka jälkeen haku päättyy.

Maksuvapautta haetaan Päikky-järjestelmän kautta.