11 vuoden ura eduskunnassa päättyi – Outi Mäkelä aloitti kunnanjohtajana

Eduskuntatalon istuntosali on tullut Outi Mäkelälle tutuksi 11 kansanedustajavuoden aikana. Nyt salin ovet kuitenkin sulkeutuvat Mäkelän kohdalla, hänen siirtyessä Nurmijärven kunnanjohtajaksi. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Nurmijärven kunnan johtokapula vaihtui tämän viikon maanantaina kun Outi Mäkelä aloitti vs. kunnanjohtajana. Varsinainen virkaanastuminen tapahtuu 1. toukokuuta nykyisen kunnanjohtajan Kimmo Behmin jäädessä virallisesti eläkkeelle.

–Kollegat suosittelivat lukemaan Tuusulan entisen kunnanjohtajan Jorma Hämäläisen kirjan Minä kunnanjohtajana Se on ollut minulla nyt lainassa eduskunnan kirjastosta, Mäkelä kertoo.

Vaikka kunnanjohtaja on poliittisesti neutraali, mielipiteitä saa silti olla."

Kunnanjohtajan työtä Mäkelä vertaa osittain presidentin työhön. Se on poliittisesti sitoutumaton työ, jossa hän palvelee koko kuntaa.

Siirtyessään kunnanjohtajaksi Mäkelä jättääkin kaikki poliittiset tehtävänsä.

Mäkelä työskenteli viimeistä päivää kansanedustajana viime perjantaina 2. maaliskuuta.

–Moni mielenkiintoinen asia jää kesken. Maailma ei tullutkaan valmiiksi, hän toteaa nauraen.

Hän uskoo kuitenkin, että lähes 11 kansanedustajavuoden jälkeen poliitikon roolista virkamiehen saappaisiin hyppääminen onnistuu luontevasti.

–Vaikka kunnanjohtaja on poliittisesti neutraali, se ei tarkoita sitä, etteikö hänellä saisi olla mielipiteitä, Mäkelä toteaa.

Mielipiteitä ja päätöksentekokykyä Mäkelältä vaaditaankin jo heti ensimmäisistä päivistä lähtien. Kunnan ylimmästä johdosta on lähiaikoina irtisanoutunut sekä kehitysjohtaja että tekninen johtaja, jonka takia Mäkelä lähtee akuutisti pohtimaan uutta organisaatiota.

–Menetämme lähtijöiden mukana paljon osaamista, mutta samalla tämä on tuhannen taalan paikka rakentaa Nurmijärvestä houkutteleva työnantaja, joka pitää huolta osaajista. Kuntasektorilla on iso haaste siinä, etteivät kaikki osaajat valu yksityiselle puolelle, Mäkelä summaa.

Toinen asia, johon Mäkelä paneutuu ensimmäisten asioiden joukossa on tuoreen kuntastrategian jalkauttaminen käytäntöön. Uusi strategia hyväksyttiin viime kunnanvaltuustossa.

–Kolmas iso asia on kunnan viestinnän uudistaminen tämän päivän tasolle. Se tarkoittaa sitä, että kunta on paremmin esillä eri viestintäkanavissa, hän listaa.

Mäkelä aikoo myös ryhtyä kirjoittamaan omaa kunnanjohtajablogia sekä olemaan entistä aktiivisemmin läsnä myös sosiaalisessa mediassa, niin Facebookissa kuin Twitterissäkin.

Lue myös: Tällainen oli Mäkelän viimeinen työpäivä kansanedustajana

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sääksin alkukesän suositut saunaillat peruttu – "Seuraamme tilannetta"
 2. Nurmijärven uimarannat aukeavat – käyttäjiä suositellaan pitämään kahden metrin turvavälit
 3. Eppu Normaalin keikka Taaborilla perutaan – oli jo loppuunmyyty
 4. Eroselvitystä vaatineelta Maiju Tapiolinnalta runsaasti kritiikkiä Keusotelle – "Jos kyse olisi yksityisestä yrityksestä, niin olisi johto vaihtunut"
 5. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 6. Sääksin rantakahvila avautuu – tuhopolton vauriot korjattu
 7. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 8. Keusoten puhelinpalvelussa teknisiä ongelmia – palvelukatkoksia ja puheluiden ruuhkautumista
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Nurmijärven kirjastot avaavat 2,5 kuukauden tauon jälkeen – palvelevat läpi kesän
 12. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 13. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 14. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 15. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.