Vuoden 2018 olutravintolan suosion salaisuus selvisi Helsingissä – "Pint on kunnon pubi, jossa asiakkaat luovat fiiliksen"

Tässä on Vuoden 2018 olutravintola: Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevaa One Pint Pubia hoitavat rakkaudella Pekka Montin, Aleksi Montin ja Salla Siukonen. Raija Ryynänen

Jari Pietiläinen

Ruoholahdessa sijaitseva legendaarinen One Pint Pub on valittu Helsinki Beer Festivalin Vuoden olutravintolaksi 2018. One Pint on kunnon pubi, jonka hyvän fiiliksen luo uskollinen asiakaskunta.

– Asiakaskunta luo ”Pintin” hyvän fiiliksen. After work -kulttuuri on voinut Ruoholahdessa hyvin ilman happy houria, ja sekaan mahtuu aina, niin paikalliset asukkaat, alueen isojen toimistojen työntekijät kuin ohikulkumatkalla olevat hyvän oluen ystävätkin. Kesällä kanavarannan terassi laajentaa asiakaskuntaa entisestään, arvioi Vuoden olutravintolan valinnut raati.

Vuoden olutravintolan valitsivat oluttoimittajat Anikó Lehtinen, Sakari Nupponen, Jussi Rokka ja Mikko Salmi yhdessä olutharrastaja Hannu Nikulaisen kanssa. Raadin puheenjohtajana toimi Mariaana Nelimarkka

Vuonna 1996 avattu One Pint Pub on toiminut samalla idealla vuosikymmeniä, mutta korttelikapakka sai uuden alun viisi vuotta sitten tapahtuneen omistajavaihdoksen myötä.

Korttelikapakka sai uuden alun omistajan vaihtuessa."

– Pekka Montin perheineen, toisen sukupolven edustaja Aleksi Montin etunenässä, pitää pubista huolta kuin rakkaasta lapsestaan. One Pint Pubin voi sanoa uudistuneen onnistuneesti, mutta samalla se jatkaa paikan pitkiä perinteitä, raati kiittelee.

One Pint Pubiin on aina lähdetty matkankin takaa erinomaisen olutvalikoiman houkuttamana.

– Laadukas, monipuolinen ja vaihtuva valikoima on osin oman maahantuonnin ansiota, kuten One Pintissa on totuttu. Hanoissa on hyvin esillä kotimaisen ja virolaisen pienpanimoskenen kirjo, klassikoita unohtamatta. One Pint Pubin oman maahantuonnin helmiä edustavat nykyisin virolaiset panimot Tanker etunenässä, raadin jäsenetmuistuttavat.

Perinteet jatkuvat siinäkin mielessä, että pubin taustavoimat ovat mukana tapahtumajärjestämisessä. Salla Siukonen ja Aleksi Montin kuuluvat Espoon ensimmäisen olutfestivaalin Ota olut! -tapahtuman järjestäjiin. Vuonna 2016 startanneelle tapahtumalle on luvassa jatkoa jälleen tänä vuonna yhteistyössä otaniemeläisten opiskelijoiden kanssa.

One Pint Pubiin liittyy monia kaupunkilegendoja."

Vastikään uutisoitiin, että Pekka Montin ryhtyy panemaan olutta Paloaseman Panimolla Nummella. Panimotoiminta laajentaa entisestään pienen pubin kokoaan suurempaa jalanjälkeä.

One Pint Pubiin liittyy sen pitkän historian ansiosta lukuisia kaupunkilegendoja. Näppärän sijaintinsa ansiosta One Pint Pub asettuu niin pyhäinpäivän hautausmaaretken etapiksi kuin pyörälenkin taukopaikaksikin. Ja kuten alussa todettiin, se on yllättävän monen työmatkan varrella.

Vuoden olutravintolan valinnut raati tähyili valintaa tehdessään myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, tänä vuonna tuloksetta.

– Haluamme tuoda esiin huolemme maakuntien kuivumisesta. Hyviä paikkoja ja tarjontaa on toki kaikkialla – jopa kaupan hyllyssä – mutta tullakseen valituksi Vuoden olutravintolaksi pitää tarjota jotain spesiaalia. Se erikoisuus voi olla vaikkapa vakiintunut asiakaskunta, jonka ansiosta pubilla on henki, Sakari Nupponen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.