Kolme nurmijärveläistä yritystä mukana kasvukisassa – taisto huipentuu ensi syksynä

talousKeski-Uudenmaan Kasvupolku huipentuu finaaliin syksyllä.

Krannin tilan jauhojen tie pellolta ruokapöytään on pitkä ja siihen liittyy paljon käsityötä. Kuvassa Anne Lukana (vas.) ja Virve Degerlundin. Taina Joutsen

toimitus

Yritysten kasvuohjelmaan Keski-Uudenmaan Kasvupolulle on 35 hakijan joukosta valittu mukaan 15 kasvupotentiaalisinta yritystä.

Nurmijärveltä mukana on kolme yritystä: Krannin tila Oy, Versaali Oy ja Underground City Oy.

Lepsämäläinen Krannin tila tarjoaa muun muassa vehnästä, kaurasta, ohrasta ja rukiista valmistettuja tuotteita.

Klaukkalassa sijaitseva Versaali Oy on valmistanut opasteita vuodesta 1951 lähtien. Yritys on muun muassa valmistanut Arkadia-hallin opasteet.

Kirkonkyläläinen Underground City Oy puolestaan kehittää uudenlaisia menetelmiä viemäriverkostojen kunnon mittaamiseen ja automaattiseen tulkintaan.

Sukupolven- tai omistajanvaihdos on aina taitoskohta.”

Muut kasvupolulle valitut yritykset ovat tuusulalaiset Gustavelund Oy, Antin Kaide Oy ja Hio-Mex Oy.

Järvenpäästä mukaan ylsivät Epäsuoravalo Oy ja Garlica Oy.

Keravalta valittiin Keravan Teräsmiehet Oy ja Sipoon Insinöörirakentajat Oy.

Vantaan kasvupolkulaiset ovat Kasviportaat Oy, Diesel-asennus Oy ja Mip Electronics Oy. Vihdin ainoa edustaja on SSTec Oy ja Karkkilan Biofarm Oy.

Mukaan valittujen yritysten liikeideat perustuvat muun muassa mittauslaitteiden suunnitteluun, uudenlaisiin kasvien kasvatusalustoihin, erilaisiin ruokatuotteisiin, matkailuun, lääkerehujen tuotantoon ja vesihuoltoon.

–Erityisen tyytyväinen tuomaristo oli siihen, että mukaan haki paljon sukupolven- tai omistajanvaihdoksen käyneitä pitkäaikaisia yrityksiä, tuomariston puheenjohtaja, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen sanoo.

Joukossa oli useita pitkään, jopa yli puoli vuosisataa toimineita yrityksiä.

–Sukupolven- tai omistajanvaihdos on aina taitoskohta, jolloin on hyvä katsoa, tuleeko jotain uutta. Usein seuraavalla sukupolvella on ideoita toiminnan kehittämiseksi.

Pekkarisen lisäksi tuomaristoon kuuluvat Mika Kortelainen Laurea-ammattikorkeakoulusta, Ari Tulensalo Helsingin seudun Kauppakamarista, Vesa Samela Aluprosta, Toni Rantala Konditoria pH7:stä, Minna Helenius TE-toimistosta ja Juha Ryhänen Integroundista.

Keski-Uudenmaan Kasvupolku on osa Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Näin Kasvupolulla edetään

Keski-Uudenmaan Kasvupolulle yltäneitä viittätoista yritystä sparrataan maaliskuun 6. päivästä huhtikuun 17. päivään.

Sparrauksessa eri alojen – kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen – asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa.

Kukin yritys kohtaa mylläreitä kymmenen kertaa 45 minuutin ajan luottamuksellisissa tapaamisissa.

Kasvupolun semifinaalissa 8. toukokuuta Keravalla valitaan kaksi kärkiyritystä, jotka etenevät 24.–25. lokakuuta järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.