Nurmijärven yhteiskoululle lisätilaa K-kaupan alakerrasta – tyhjään liiketilaan tehdään useita luokkia

OPETUSNurmijärven yhteiskoulun sisäilmaremontti etenee suunnitelmien mukaan.

Nurmijärven yhteiskoulun rehtori Mikko Jordman ja Maria Similä kertovat, että koulun pihalla on 14 väistöluokkaa parakeissa. Joukossa on muun muassa yksi "puhdasilmaluokka", jossa opiskelevat ne oppilaat, jotka eivät voi opiskella lainkaan pääkiinteistön puolella. Kyseiseen tilaan ei saa tuoda pääkiinteistöstä koulukirjoja tai muitakaan materiaaleja. Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven yhteiskoulu saa lisää väistötiloja Kirkonkylän K-supermarketin kiinteistöstä. Kiinteistön alakertaan, apteekin vieressä olevaan tyhjään liiketilaan, toteutetaan luokkahuoneita koulun tarpeisiin, kertoo rehtori Mikko Jordman

Syynä tilanteelle on varsinaisen koulukiinteistön sisäilmaremontti.

Viime marraskuussa alkaneen remontin myötä koulun pihalle on tuotu parakkeja, joissa on 14 väistöluokkaa. Viimeisimmät neljä parakkia otettiin käyttöön tammikuussa.

–Väistötilojen määrä on ollut koko ajan vähän tiukilla. Pihalle ei mahdu enää yhtään enempää parakkeja, Jordman selventää tilannetta.

Opetus K-kaupan kiinteistössä alkanee hiihtoloman jälkeen.

350 neliön kokoinen liiketila jaetaan Jordmanin mukaan väliaikaisilla seinillä viiteen tai kuuteen erilliseen luokkatilaan. Näissä luokissa järjestetään opetusta pääasiassa yläkoululaisille.

Käytännössä K-kaupan kiinteistöön siirtyy Nurmijärven yhteiskoulun Mikkola-nimisessä rakennuksessa annettu opetus. Vuonna 1991 valmistunut Mikkola sijaitsee koulun uusimman osan, Askolan, vieressä.

K-kaupan kiinteistön väistötilat ovat käytössä kevään ajan.

Jatkossa yhteiskoulun oppilailla voi olla yhden päivän aikana tunteja niin varsinaisessa koulukiinteistössä, parakeissa kuin K-kaupan kiinteistössäkin.

Jordmanin mukaan oppilaan näkökulmasta muutos ei ole suuri. Tähänkin asti oppitunteja on ollut eri rakennuksissa koulun alueella.

–Ääripäästä toiseen kävely kestää korkeintaan viisi minuuttia.

Jordman painottaa, että liikekiinteistössä sijaitsevista luokkatiloista huolimatta koulun välituntialue on jatkossakin koulukiinteistön alueella.

–Kun oppitunti K-kaupan kiinteistössä päättyy, oppilaat lähtevät takaisin koululle.

–Joskus oppilaalle voi osua kaksi oppituntia peräkkäin K-kaupan kiinteistössä. Tämä on harvinaista, mutta jos niin käy, oppilaat voivat viettää välitunnin sisätilassa siinä osassa, joka toimii kouluna.

Rehtorin mukaan oppilailla ole asiaa varsinaisen K-supermarketin puolelle.

–Koululaisten aiheuttama häiriö liiketiloissa todennäköisesti jopa vähenee, sillä jatkossa meillä on kiinteistössä myös omaa henkilökuntaa, hän uskoo.

Nurmijärven yhteiskoulun sisäilmaremontti alkoi viime marraskuussa Törmän korjauksella, joka etenee suunnitelmien mukaan. Törmässä sijaitsee muun muassa juhlasali.

Mikkolan korjauksen piti alkaa helmikuun alussa, mutta väistötilojen puutteen takia remontin alkua siirrettiin. Nyt remontti alkaa samoihin aikoihin, kun K-kaupan kiinteistön väistötilat valmistuvat.

Samassa yhteydessä on päätetty, että Mikkolan varsinainen peruskorjaus siirretään kesään 2019. Nyt tehdään sisäilmaan liittyvät ilmanvaihto- ja tiivistyskorjaukset.

Huhtikuussa alkaa Pratikankujan puolella sijaitsevien Sarjalan ja Kivelän korjaus.

Tästä on kyse

Nurmijärven yhteiskoulun sisäilmasaneeraus alkoi viime marraskuussa.

Noin kahden miljoonan euron arvoisen kokonaisurakan on määrä valmistua lokakuun puolivälin jälkeen 2018.

Koulun pihapiirissä on 14 väistöluokkaa parakeissa.

Nurmijärven yhteiskoulussa on kaikkiaan noin 800 oppilasta.

Nykyinen koulurakennus, Erkkilä, valmistui 1955. Ensimmäinen laajennusosa, Törmä, valmistui 1962 ja toinen laajennusosa, Mikkola, 1991.

Kolmas lisärakennus, Askola, valmistui 2008.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut