Kirkkotien kiertoliittymän loppu-urakkaa ei kilpailuteta – Työt käynnistyvät lähiviikkoina

Klaukkalantien kiertoliittymän rakentamisessa on ollut monenlaisia vaiheita. Lukijan kuva

Taina Joutsen

– Näyttää vahvasti siltä, että Nurmijärven kunta rakentaa Klaukkalantien kiertoliittymän valmiiksi omana työnään voimassaolevia puitesopimuksia hyödyntäen. Jotta työmaata päästään viemään eteenpäin mahdollisimman ripeästi ja tehokkaasti, loppu-urakkaa ei enää kilpailuteta, kertoo Nurmijärven kunnallistekniikan päällikkö Jyrki Meronen

– Parhaillaan organisoidaan töitä ja myös dokumentoidaan, missä vaiheessa työmaa on, hän jatkaa.

Työt käynnistyvät lähiviikkoina, ja liikkeelle lähdetään kiertoliittymän läheisen Korsipolun kunnallistekniikan rakentamisesta. Klaukkalantien pintarakenteita päästään tekemään sen jälkeen, kun routa on sulanut.

– Jos lopputalvi on oikein ankara, pintarakenteiden tekeminen viivästyy, Meronen sanoo.

Hänen mukaansa työmaa valmistuu kuitenkin tulevana kesänä. Nurmijärven tekninen lautakunta päätti TelaSteel Oy:n kanssa tehdyn urakkasopimuksen purkamisesta 18. tammikuuta. Valmiusastekatselmus työmaan haltuunottoa varten pidettiin 25. tammikuuta.

Sen jälkeen, kun Nurmijärven kunta oli purkanut sopimuksen, urakoitsijan vakuuden antajalla oli 14 päivää aikaa päättää, ryhtyykö itse viemään työmaata eteenpäin. Nyt vakuudenantaja on Merosen mukaan päättänyt, ettei ryhdy siihen.

– Nurmijärven kunta tulee hakemaan korvauksia TelaSteel Oy:ltä ja viime kädessä urakoitsijan vakuudenantajalta. Korvaussumma muodostuu urakkahinnan ylimenevästä osasta, sopimussakosta ja muista vahingoista, jotka ovat aiheutuneet urakkasopimuksen vastaisesta suorituksesta. Korvaussumman suuruusluokasta on tässä vaiheessa liian aikaista puhua, Meronen kertoo.

Lue myös: Muistatko vielä nämä Kirkkotien kiertoliittymän epäonniset vaiheet? Timo Soinikin hyrähti turvallisuudesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.