"Jokaisesta pudotetusta kilosta euro hyväntekeväisyyteen" – klaukkalalainen kuntoklubi tempaiseen kehitysvammaisten puolesta

Kuntoklubi Fit24 lahjoittaa kilosta euron Kehitysvammaisten Tuki ry:lle.

Jaakko Ahovaara (vas.), Ville Hakala ja klubivastaava Ella Sorsa tutkivat Hakalan kehonkoostumismittauksen tuloksia. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Klaukkalassa toimiva Fit24 Kuntoklubi on aloittanut IloKilo-kampanjan, jossa yhdistyvät hyvinvointi ja hyväntekeväisyys. Kampanjan idea lyhykäisyydessään on se, että kuka tahansa voi käydä punnituttamassa itsensä kuntosalin kehonkoostumuslaitteella 16. helmikuuta asti. Punnituksen tulos kirjataan ylös.

Loppupunnitukset tehdään 19.3.–31.3. Jokaisesta pudotetusta kilosta kertyy euro hyväntekeväisyyspottiin, jonka Fit24 Kuntoklubi lahjoittaa lyhentämättömänä kampanjan jälkeen Nurmijärven Kehitysvammaisten Tuki ry:lle. Mahdolliset lisäkilot eivät vähennä pottia, eikä kampanjaan osallistuvan tarvitse olla Kuntoklubin asiakas.

– Jos painonpudotusta kertyy yhteensä yli 200 kiloa, summa tuplataan, Fit24 Kuntoklubin toimitusjohtaja Jaakko Ahovaara lupaa.

Hän voi hyvinkin joutua lunastamaan lupauksensa, sillä jo ensimmäisenä punnituspäivänä, 5. helmikuuta, kampanjaan lähti mukaan 24 henkilöä.

IloKilo-kampanja syntyi Ahovaaran miettiessä konseptia, joka herättelisi ihmisiä, saisi heidät tutustumaan yrityksen palveluihin ja mahdollistaisi myös hyväntekeväisyyden tekemisen.

– Minulle oli tärkeää, että potti menee paikalliselle yhdistykselle. Pikkusiskollani on Downin syndrooma ja olen toiminut ohjaajana kehitysvammaisten leirillä, Ahovaara kertoo kampanjan taustoista.

– Olen huomannut, että ihmiset tietävät hyvin vähän kehitysvammaisista. Kehitysvammaiset ovat tavallisia ihmisiä, jotka tekevät tavallisia juttuja, mutta tarvitsevat siihen apua, Ahovaara jatkaa.

Hän toivoo, että IloKilo-kampanjan tuotolla pystytään järjestämään jotakin kivaa kehitysvammaisten arjen keskelle. Ahovaara uskoo, että myös perheenjäsenet ja muut yhdistystä pyörittävät saavat siitä bensaa toiminnan jatkamiseen.

– Pienetkin kivat asiat ovat kehitysvammaiselle valtavia elämyksiä. Jos onnistumme tällä kampanjalla keräämään yhdenkin euron tai saamaan yhdenkin vapaaehtoisen, kampanja on onnistunut. Kehitysvammaisten elämä on meidän muiden ihmisten käsissä.

– Olemme yllättyneitä ja otettuja huomiosta, jonka olemme saaneet, sanoo Nurmijärven Kehitysvammaisten Tuki ry:n puheenjohtaja, itsekin kehitysvammaisen tyttären isä Ville Hakala.

Hän on vakuuttunut siitä, että yhdistyksen toimintasuunnitelmasta löytyy hankkeita, joihin IloKilo-kampanjan tuotosta on apua. 1973 perustetun yhdistyksen talous nojaa lahjoituksiin, avustuksiin sekä jäsenmaksu- ja myyjäistuottoihin. Yhdistyksessä on noin 200 jäsentä.

Hakala tietää, että Nurmijärvellä on huomattavasti jäsenmäärää enemmän erityislapsia.

– Kaikki, joilla on erityisen tuen tarve, ovat tervetulleita diagnoosivapaaseen yhdistykseemme, Hakala houkuttelee.

Yhdistys järjestää muun muassa retkiä, keilailuiltoja, tansseja sekä suositut urheilukisat vuorovuosina Hyvinkään yhdistyksen kanssa.

Lisätietoa Nurmijärven Kehitysvammaisten Tuki ry:stä: www.nurmijarvenkvt.fi

Mukaan kampanjaan

IloKilo-kampanjan alkupunnitukset 16.2. asti ilman ajanvarausta Klaukkalan Fit24 Kuntoklubilla osoitteessa Isoseppälä 14 (Kauppakeskus Brunni) Loppupunnitukset 19.3.–31.3

Asiakaspalvelu avoinna ma–to klo 12–20, pe klo 10.30–17

Lisätiedot: fit24.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 2. Nurmijärvi myy tai vuokraa 26 omakotitonttia Kylänpäästä – hakuaika alkaa pian
 3. Lepsämäntielle suunnitteilla neljät liikennevalot lisää – asukkaiden toivomia kiertoliittymiä ei tulossa
 4. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 5. Rajamäelle superkoulu tai uusi Rajakaari? Rajamäen koulukampuksesta neljä vaihtoehtoa
 6. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 7. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 8. Mielipide: Ei liikennevaloille – kyllä liikenneympyröille Lepsämäntielle!
 9. Tietty raja-arvo ei ylittynyt kertaakaan – ilmanlaatu parani pk-seudulla
 10. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
 11. Vapise, Sandstorm, kohta parvekkeilla soi Suvivirsi
 12. Pikkulapsiperheiden määrä väheni liki viidenneksellä kymmenessä vuodessa
 13. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
 14. Hypo: Korona romahdutti asuntokaupan ja seurauksena voi olla hintojen nousu tulevina vuosina
 15. Nurmijärven kunta ei järjestä puistoruokailua – aloite tyrmättiin valtuustossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.