Nurmijärven uudelle kunnanjohtajalle 9800 euron kk-palkka – Outi Mäkelä aloittaa maaliskuussa

Outi Mäkelä Esko Artell

Riikka Jokinen

Nurmijärven tuleva kunnanjohtaja Outi Mäkelä saa virkasuhteensa alkaessa palkkaa 9800 euroa kuukaudessa. Tämä selviää johtajasopimuksesta, jonka Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi keskiviikkona.

Mäkelän palkkausta tarkastellaan jatkossa vuosittain kehityskeskustelun yhteydessä. Lisäksi voidaan sopia erikseen tulospalkkauksesta.

Johtajasopimus tulee voimaan Mäkelän virantoimituksen alkaessa 1. toukokuuta 2018. Sopimusta noudatetaan myös Mäkelän viransijaisuuden ajan ennen virkaan astumista. Mäkelä toimii vs. kunnanjohtajana maaliskuun alusta lähtien.

Kuntalain mukaan kunnan ja kunnanjohtajan välillä on tehtävä johtajasopimus, jolla sovitaan kunnan johtamisen edellytyksistä.

Johtajasopimus sisältää myös palvelussuhteeseen liittyvien asioiden käytännöt ja työskentelyn edellytykset, palkan määräytymisen sekä mahdollisessa luottamuspulatilanteessa maksettavan erokorvauksen määrän.

Sopimuksesta selviää, että mikäli kunnanhallitus ja kunnanjohtaja yhdessä toteavat, ettei kunnanjohtaja nauti poliittisen johdon luottamusta, kunnanjohtajan irtisanoutuessa hänelle maksetaan neljän kuukauden palkkaa vastaava erokorvaus.

Erokorvausta ei makseta, jos virkasuhteen irtisanomis- tai purkamismenettelyyn ryhdytään kunnallisessa viranhaltijalaissa tarkoitetusta, viranhaltijasta johtuvasta syystä.

Keskiviikon valtuustossa sopimuksessa mainitusta poliittisesta tahdonmuodostuksesta äänestettiin, eli siitä vastaavatko käsiteltäviin asioihin liittyvästä poliittisesta tahdonmuodostuksesta vain valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajat, vai myös varapuheenjohtajat. Äänestyksen tuloksena 26–25 päätettiin, että se koskee vain puheenjohtajia.

Nurmijärven nykyisen kunnanjohtajan Kimmo Behmin palkka on 10309 euroa kuukaudessa.

Päivitetty 12.2. klo 8.40. Lisätty tieto Behmin palkasta.

Lue myös:Kuntajohtajien palkoissa ei isoja eroja – Kimmo Behm tienaa 10 309 e/kk

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.