”Toiveemme on yhä saada toinen myymälä” – Näin Lidl kommentoi kaatunutta kauppaa

Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo, että yhtiön toiveissa on yhä saada Lidl-myymälä myös Nurmijärven Kirkonkylälle. kari-veli lehtonen

Riikka Jokinen

Etenkin Kirkonkylän asukkaat pettyivät, kun Lidl ilmoitti vetäytyvänsä Rajamäentien ja Raalantien kulmaukseen suunnitellusta myymälähankkeesta. Nurmijärvi oli kaavoittanut yhtiölle tontin, mutta sen hinnasta ei päästy yhteisymmärrykseen. Kunnan elinkeinojohtajan Seppo Pietarisen mukaan tonttia tarjottiin halvimmillaan 750 000 eurolla.

Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipposen mukaan yhtiö elättelee yhä toiveita toisesta myymälästä.

–Toiveemme on edelleen saada uusi Lidl-myymälä Nurmijärven Kirkonkylälle. Tämän kyseisen tontin kanssa se ei ainakaan tällä erää ikävä kyllä onnistunut, sähköpostitse tavoitettu Sipponen kertoo.

–Mikäli tilanne tulevaisuudessa muuttuu tai löydämme toisen sopivan kohteen neuvoteltavaksi, jatkamme toki siitä, mihin nyt on jääty.

Sipponen ei kommentoi julkisuudessa sitä, minkä summan yhtiö olisi ollut valmis maksamaan tontista. Hän kuitenkin muistuttaa, että yhtiö tekee vuosittain lukuisia tonttikauppoja, rakentamisen kilpailutuksia sekä vuokrasopimuksia ympäri Suomea.

–Olemme avanneet noin 10–15 uutta myymälää vuosittain. Oma näkemyksemme tontin arvosta perustuu tähän kokemukseen.

Sipposen mukaan Kirkonkylän tontin kohdalla Lidlin ja kunnan asiantuntijat ja ulkoiset konsultit näkivät tontin arvon ja kaupallisen potentiaalin hyvin eri tavoin.

–Hintanäkemyksemme ovat kunnan kanssa siis kaukana toisistaan. Emme ole hakeneet mitään erityisoikeuksia tai yritystukia, eikä valtiontuilla ole näissä neuvotteluissa mitään tekemistä.

Sipponen ei kommentoi, oliko hankkeesta vetäytyiselle muita syitä.

–Näkemyksemme tontin hinnasta olivat lopulta niin kaukana toisistaan, että neuvottelujen jatkumiselle ei tällä hetkellä ole edellytyksiä, hän tyytyy toteamaan.

Nurmijärven kunta painottaa, että se pyysi tontista kahden hinta-arviolausunnon mukaisen alimman mahdollisen hinnan.

–Kunta ei voi ryhtyä ”markkinahäiriköksi” vaan kohteille on määriteltävä käypä hinta eli ns. markkinahinta. Jos tontti luovutetaan huomattavaan alihintaan, se voidaan EU:n valtiontukilainsäädännön mukaan katsoa piilotueksi yritykselle. Se rikkoisi myös periaatetta yritysten tasapuolisesta kohtelusta vastaan, Pietarinen selventää.

–Lisäksi jos kunta luovuttaisi tontteja ”alehintaan”, se vaikuttaisi tulevaisuudessa myytävien tonttien hintaan, kun niitä jatkossa käytettäisiin referenssihintoina, hän jatkaa.

Lue myös:Miksi Kylänpään tontti oli halvempi kuin Lidlille kaavailtu tontti? Näin kunta vastaa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut