Ikäihmiset vastustavat yhteispalvelun lakkauttamista – kymmenet allekirjoittivat vetoomuksen

PÄÄTÖSPalvelujen tarvetta arvioidaan myöhemmin uudestaan.

Neuvontapiste avautuu samaan rakennukseen, jossa toimii Klaukkalan kirjasto. Yhteispalvelupiste sen sijaan on jo lopettanut toimintansa. Kari Virtanen / Arkisto

Riikka Jokinen

Klaukkalan yhteispalvelupisteen lakkautus tämän vuoden alussa ei miellytä kaikkia. Sekä vanhusneuvosto että Klaukkalan eläkkeensaajat ry ovat älähtäneet aiheesta.

Vanhusneuvosto vetosi jo joulukuussa Nurmijärven kunnanhallitukseen, että Klaukkalan yhteispalvelupisteen palvelut säilytettäisiin entisellään, jottei se aiheuta osalle ikäihmisiä kohtuutonta haittaa ja lisäkustannuksia arkipäivässä selviämisestä.

–Palvelupisteestä tulisi olla saatavana esitteiden ja lomakkeiden lisäksi sellaista ohjattua palvelua, jotta ikäihmisten ei tarvitse lähteä asioimaan Kirkonkylään tai jopa kunnan ulkopuolelle, neuvoston vetoomuksessa todetaan.

Klaukkalan eläkkeensaajat ry puolestaan vaatii, että Klaukkalan yhteispalvelupiste ja Kela olisivat jatkaneet toimintaansa. Eläkkeensaajat myös toivovat, että kartoitettaisiin, mitä palveluja vielä voitaisiin lisätä.

Eläkkeensaajien vetoomuksen on allekirjoittanut 64 ihmistä.

Kuntaan on toimitettu myös erillinen vetoomus, jonka on allekirjoittanut 46 ihmistä.

Vetoomuksessa vastustetaan yleisesti Klaukkalan toimipisteen toimintojen lakkautusta sillä perusteella, että erityisesti ikäihmisillä, liikuntarajoitteisilla ja sähköisten palvelujen käyttökokemusta omaamattomilla on mahdotonta tai erittäin vaikeaa hoitaa asioitaan ainoastaan Kirkonkylän toimipisteessä, koska liikenneyhteydet ovat huonot.

Palvelun tarvetta arvioidaan uudelleen kevään jälkeen."

Klaukkalan yhteispalvelupisteen toiminta päättyi 22. joulukuuta. Yhteispalvelussa toimi myös Kelan palvelupiste. Kela kuitenkin irtisanoi sopimuksen ja keskitti kaikki palvelunsa Kirkonkylän toimipisteeseen vuodenvaihteessa..

Kunta muistuttaa, että kaikkia yhteispalvelun tarjoamia kunnan palveluita on saatavilla yhä Klaukkalan kirjastosta.

Yhteispalvelun palvelusihteeri perehdyttää kirjaston henkilökuntaa ja osallistuu asukkaiden opastukseen ja neuvontaa tammi–helmikuun ajan.

Lisäksi laskujen maksaminen on mahdollista kirjastossa ainakin kevään ajan joka toinen keskiviikko. Samalla laskuasioissa asioiville opastetaan mahdollisuutta siirtää laskuja suoralaskutuspalveluun.

–Kelan palveluiden osalta Kela päättää itse omasta palveluverkostaan, kunta muistuttaa.

Kela ja Klaukkalan kirjasto ovat myös sopimassa yhteistyöstä esimerkiksi lomakkeiden saatavuuden ja niiden palauttamisen osalta.

Lisäksi yhteispalvelun tiloissa on jatkossakin saatavilla myös tiettyjä kuntapalveluita sekä Nurmijärven vuokra-asunnot Oy:n asumisneuvontaa.

Asiaa tammikuussa käsitellyt kunnanhallitus päätti merkitä kirjelmät tiedoksi ja totesi, että palvelun tarvetta arvioidaan uudelleen kevään jälkeen.

poista tämä taitossa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 2. Nurmijärvi myy tai vuokraa 26 omakotitonttia Kylänpäästä – hakuaika alkaa pian
 3. Lepsämäntielle suunnitteilla neljät liikennevalot lisää – asukkaiden toivomia kiertoliittymiä ei tulossa
 4. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 5. Rajamäelle superkoulu tai uusi Rajakaari? Rajamäen koulukampuksesta neljä vaihtoehtoa
 6. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 7. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 8. Mielipide: Ei liikennevaloille – kyllä liikenneympyröille Lepsämäntielle!
 9. Tietty raja-arvo ei ylittynyt kertaakaan – ilmanlaatu parani pk-seudulla
 10. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
 11. Vapise, Sandstorm, kohta parvekkeilla soi Suvivirsi
 12. Pikkulapsiperheiden määrä väheni liki viidenneksellä kymmenessä vuodessa
 13. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
 14. Hypo: Korona romahdutti asuntokaupan ja seurauksena voi olla hintojen nousu tulevina vuosina
 15. Nurmijärven kunta ei järjestä puistoruokailua – aloite tyrmättiin valtuustossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.