Kunta älähti: "Röykän maankaatopaikan hanke osayleiskaavan vastainen"

Infotilaisuus Röykässä helmikuussa 2016 veti väkeä. Paikalla olivat myös yleiskaavainsinööri Arja Junttila (vas.) ja yleiskaavapäällikkö Anita Pihala. Mia Lagström

Taina Joutsen

Nurmijärven kunta on antanut Vaasan hallinto-oikeudelle Röykän maankaatopaikkaa koskevan vastaselityksen. Hallinto-oikeus pyysi kunnalta vastaselitystä myönteisestä ympäristölupapäätöksestä tehdyistä valituksista annetuista vastineista ja lausunnoista.

Kunta toteaa vastaselityksessään, että Luonnonvarakeskuksen vastineessa on esitetty merkittäviä näkökulmia ympäristöluvan ja sen lupaehtojen mukaisen toiminnan aiheuttamista kielteisistä vaikutuksista luonnonoloihin ja erittäin uhanalaiseen lajistoon.

Ympäristöluvan mukainen hanke on oikeusvaikutteisen osayleiskaavan vastainen."

Uudenmaan Ely-keskuksen vastineessaan esille tuoma toiminnan pitkäkestoisuus esitetyllä maksimiläjitystilavuudella ja vuosittaisella maksimiläjitysmäärällä tarkoittaa taas kunnan mukaan sitä, että käytännössä ympäristöluvan mukainen hanke on oikeusvaikutteisen osayleiskaavan vastainen.

Perttulan osayleiskaavassa alue on osoitettu pääosin maa- ja metsätalousalueeksi.

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta päätti ympäristöluvan myöntämisestä kokouksessaan 15. toukokuuta 2017. Myönteinen päätös syntyi äänin 6–6 puheenjohtajana toimineen Anneli Sundbergin äänen ratkaistessa.

Ympäristölautakunnan jäsenet Irene Harjunen, Jerry Latva, Risto Lehto, Matti Nieminen, Irja Paloheimo ja Heta Ravolainen-Rinne jättivät päätöksestä eriävän mielipiteensä.

Ympäristölupa on voimassa toistaiseksi. Lupapäätöksen mukaisesti maankaatopaikan toimintaa ei saa aloittaa ennen kuin ympäristölupapäätös on lainvoimainen.

Ympäristölupapäätöksestä on jätetty kahdeksan muutoshakemusta Vaasan hallinto-oikeuteen. Hakijoiden joukossa on Nurmijärven kunta.

Keski-Suomen Kuljetus Oy:n lupa koskee pilaantumattomien ylijäämämassojen välivarastointia ja loppusijoitusta sekä betoni-, tiili- ja asfalttijätteen välivarastointia, jalostusta ja hyödyntämistä yrityksen Tulppaani-nimisellä tilalla Röykässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 2. Nurmijärvi myy tai vuokraa 26 omakotitonttia Kylänpäästä – hakuaika alkaa pian
 3. Lepsämäntielle suunnitteilla neljät liikennevalot lisää – asukkaiden toivomia kiertoliittymiä ei tulossa
 4. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 5. Rajamäelle superkoulu tai uusi Rajakaari? Rajamäen koulukampuksesta neljä vaihtoehtoa
 6. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 7. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 8. Mielipide: Ei liikennevaloille – kyllä liikenneympyröille Lepsämäntielle!
 9. Tietty raja-arvo ei ylittynyt kertaakaan – ilmanlaatu parani pk-seudulla
 10. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
 11. Vapise, Sandstorm, kohta parvekkeilla soi Suvivirsi
 12. Pikkulapsiperheiden määrä väheni liki viidenneksellä kymmenessä vuodessa
 13. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
 14. Hypo: Korona romahdutti asuntokaupan ja seurauksena voi olla hintojen nousu tulevina vuosina
 15. Nurmijärven kunta ei järjestä puistoruokailua – aloite tyrmättiin valtuustossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.