Kuva: Klaukkalan kuntoportaille tulossa 337 askelmaa – nimi pohjautuu Aleksis Kiven tuotantoon

Tältä Tornimäen kuntoportaat näyttävät havainnekuvassa. Ramboll

Riikka Jokinen

Klaukkalan Tornimäen kuntoportaat etenevät askel askeleelta.

Tekninen lautakunta hyväksyi joulukuun puolivälissä yksimielisesti kuntoportaiden yleissuunnitelmaehdotuksen. Suunnitelman mukaan kuntoportaille tulee 337 askelmaa, korkeuseroa on kaikkiaan 51 metriä. Askelmien leveydet ovat 1,6 metristä 2,5 metriin.

Koko komeus saanee nimekseen Seitsemän veljeksen kuntoportaat

Portaille tule myös viisi tasannetta. Alatasanteelle tulee suunnitelman mukaan infotaulu. Paikalle on suunniteltu myös kävijämäärälaskuria.

Portaiden yläosaan Tornimäelle suunnitellaan kuntoiluvälinealuetta. Eri tasanteille tulee suunnitelman mukaan erivärisiä penkkejä ja jonkinlaisia toiminnallisia välineitä tai tauluja.

Yleissuunnitelmaehdotus oli kuntalaisten kommentoitavana marraskuussa. Ehdotuksesta jätettiin tuona aikana vain yksi muistutus.

Alun perin kunnassa suunniteltiin, että tasanteet nimettäisiin seitsemän veljeksen mukaan siten, että tasanteet olisivat nimeltään Eero, Lauri ja Timo, Simeoni, Aapo ja Tuomas sekä Juhani.

Asiasta muistutuksen jättänyt henkilö kuitenkin toivoi, että portaiden nimistä järjestettäisiin nimikilpailu. Muistutuksen mukaan seitsemän veljestä ja Aleksis Kivi eivät kuulu Klaukkalan historiaan. Tämän lisäksi Aleksis Kivi on kunnassa liian moneen kertaan käytetty ja loppuun kaluttu.

Muistuttajan mielestä myös portaiden nimeäminen Aleksis Kiven seitsemän veljeksen mukaan antaa vanhoillisen ja mielikuvituksettoman kuvan kunnasta.

Lisäksi hän toivoi, että kuntaa voitaisiin markkinoida muullakin tavalla kuin pelkästään Aleksis Kiven kuntana.

Kunnan vastineen mukaan Aleksis Kivi ja hänen tuotantonsa ovat osa koko Nurmijärven kunnan identiteettiä, kulttuuria ja historiaa.

–Koska Klaukkalan alueella ei tiettävästi ole seitsemän veljeksen mukaan nimettyä yleistä aluetta tai kohdetta, valmisteltiin kuntoportaiden suunnitteluryhmässä Tornimäen kuntoportaat Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen mukaan, kunta perustelee.

Lopulta tekninen lautakunta päätti hylätä tasanteille suunnitellut nimet.

Lisäksi lautakunta päätti, että yrityksille myydään tasanteille ja portaille mainostilaa.

Yleissuunnitelmaehdotuksen toteuttamiseen on varattu alustavasti rahaa vuoden 2018 investointiohjelmassa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Klaukkalan kuntoportaisiin haeskellaan Nurmijärvi-aiheisia täkyjä 28.9.2017 9:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut