Suomalaisesta Mikosta Tallinnan klassikkoravintolan 6. miljoonas asiakas – ”Joka kolmas tullut Suomesta”

Suomalainen Mikko Heikinheimo osui oikeaan aikaan ravintolaan: hän oli Olde Hansa -ravintolan kuudesmiljoonas asiakas. Myös tyttöystävä Veera Vesterinen myhäili tyytyväisenä.  Olde Hansa

Jari Pietiläinen

Olde Hansa, yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista juhli tänä syksynä kuuden miljoonan asiakkaan rajan rikkoutumista. Ensi vuonna 20 vuotta täyttävässä ravintolassa käy vuosittain noin 300 000 asiakasta.

Kuudes miljoonas asiakas oli marraskuun lopulla Olde Hansassa käynyt suomalainen oikeustieteen opiskelija Mikko Heikinheimo Heikinheimo tuli Olde Hansaan tyttöystävänsä Veera Vesterisen kanssa.

– Olemme todella iloisia, joskaan emme kovin yllättyneitä, että kuudes miljoonas asiakkaamme on suomalainen. Arvioimme, että kuudesta miljoonasta asiakkaastamme kaksi miljoonaa on ollut suomalaisia, Olde Hansan ravintolapäällikkö Aile Laansalu kertoo.

Heikinheimolle Olde Hansa oli tuttu aikaisemmilta Tallinnan matkoilta. Vesterinen vieraili ravintolassa ensimmäistä kertaa. Olde Hansan historian suosituin annos on villisikaa punaviinikastikkeessa ja suosituin juoma taas talon oma tumma hunajaolut. Heikinheimo ja Vesterinen valitsivat keskiaikaiselta ruokalistalta riistakäristystä.

– Ruoka oli todella hyvää ja vatsa tuli täyteen. Täällä on todella mukava tunnelma, ja ravintola sopii hyvin Tallinnan vanhaan kaupunkiin, Heikinheimo ja Vesterinen toteavat.

Olde Hansa ja Tallink halusivat muistaa ravintolan kuudetta miljoonatta asiakasta myös kotiin viemisillä. Mukaan lähti esimerkiksi kuusi kiloa Olde Hansan perinteistä toffeeta ja kuusi Helsinki-Tallinna menopaluulippua Tallinkin laivoilla.

Ensi vuoden syntymäpäivän kunniaksi Olde Hansa lupaa yllätyksen kaikille asiakkailleen, jotka täyttävät 20 vuotta vuonna 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.