Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näitä kynttilöitä ei kavahda vegaanikaan – Nurmijärveläinen Annina Rosenström innostui soijavahasta

Kirkonkyläläinen Annina Rosenström haaveili pitkään siitä, että voisi valmistaa tuotteita käsin ja myydä niitä. Haave muuttui todeksi pari vuotta sitten, kun hän löysi Instagramista soijavahakynttilät.

– Innostuin soijasta raaka-aineena. Se sopi omaan maailmankatsomukseeni. Yllätyin siitä, että kynttiläkin voisi olla vegaaninen, Rosenström kertoo.

Hän tilasi kynttilämateriaaleja ja ryhtyi kokeilemaan.

– Nämä kynttilät ovat syntyneet intohimosta. Tätä juttua kohtaan täytyy tuntea rakkautta, sillä tuotteen kehittäminen on vaatinut paljon vaivannäköä ja pitkiä työpäiviä.

Rosenström on yksi harvoista, jotka valmistavat Suomessa soijavahakynttilöitä. Esimekiksi Yhdysvalloissa ja Australiassa soijavahakynttilät ovat jo suuri trendi.

Soijavahakynttilät poikkeavat perinteisistä steariini- ja parafiinikynttilöistä siten, että ne ovat sataprosenttisesti vegaanisia tuotteita. Annina Rosenström käyttää kynttilöissään Yhdysvalloissa viljeltyä luomusoijaa.

– Steariini on tehty usein eläinrasvasta, parafiini taas on öljynjalostuksen sivutuote, Rosenström muistuttaa.

Hänen mukaansa soijavahakynttilöistä irtoaa huoneilmaan vähemmän karsinogeenejä ja pienhiukkasia kuin perinteisistä kynttilöistä. Huoneilmaan ei jää myöskään katkua.

– Monet allergikot pystyvät käyttämään näitä, Rosenström tietää.

Annina Rosenström on kehittänyt tuotemerkillään Candle Light Story kolme tuotesarjaa. Hän aloitti sarjalla, jonka kynttilät sisältävät lähinnä perinteisiä tuoksuja, esimerkiksi vaniljaa, kahvia ja ruusuja.

Tähän sarjaan kuuluu myös salmiakkifriikin oma suosikki eli salmiakintuoksuinen kynttilä.

Syksyn aikana Rosenström on kehittänyt toisen, eteerisiin tuoksuihin perustuvan sarjan. Siihen kuuluvissa kynttilöissä tuoksuvat rosmariini, laventeli, minttu ja sitrus.

Kolmas on kausituoksujen sarja piparkakkuineen, kaneliomenineen ja korvapuusteineen.

Kynttilät eivät tekijänsä mukaan tuoksu voimakkaasti, vaan sillä tavalla, että niitä on kiva polttaa. Saatavilla on myös tuoksuton vaihtoehto.

– Tuoksut tuovat mieleen muistoja, ja ne taas uusia muistoja. Tuotemerkkini kuvaa juuri tätä, Annina Rosenström miettii.

Rosenströmin valmistamat kynttilät ovat valkoisia, joten niissä ei ole käytetty väriaineita.

Soijavahakynttilät eivät poikkea ulkonäöltään perinteisistä kynttilöistä. Yksi erikoisuus Rosenströmin valmistamissa kynttilöissä kuitenkin on.

– Käytän puusydäntä. Se on päretyyppinen lastu, joka palaa leveällä liekillä, mutta ei roihua.

Sydämestä lähtee hiljainen rätinä aivan kuin minitakkatulesta.