Onko tämä joulun herkkuhitti? Vain pieni erä luvassa

Hämeenlinnassa tehdään Suomen ensimmäiset sirkkasuklaat.

Sirkkasuklaata myydään tämän näköisissä pakkauksissa. Entis Oy

Pasi Natunen

Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu suklaatuote saapuu kauppojen valikoimiin ensi viikolla, kun hyönteisalan pioneereihin kuuluva Entis sekä tuoteinnovaatioistaan tunnettu Kultasuklaa lanseeraavat ainutlaatuisen suomalaisen sirkkasuklaan. Myynti alkaa keskiviikkona 20.12. yhtiöt tiedottavat. Uutuustuote valmistetaan käsityönä Hämeenlinnan Iittalassa sijaitsevassa Kultasuklaan tehtaassa.

–Hyönteiselintarviketuotteissa tärkeintä on niiden ekologisuus. Käytämmekin Entis sirkkasuklaassa ainoastaan Suomessa kasvatettuja hyönteisiä. Sirkkasuklaa soveltuu erinomaisesti päivän jokaiseen herkutteluhetkeen sekä esimerkiksi pukinkonttiin, toteaa Entiksen Samuli Taskila

Joulumarkkinoille kotimaisia sirkkoja ehdittiin kasvattamaan rajoitettu erä ja ensimmäiset Entis sirkkasuklaat löytyvät maanlaajuisesti Prismojen sekä keskeisimpien K-kauppojen hyllyiltä. Lisäksi pienempi erä sirkkasuklaata on tilattavissa Kultasuklaan sekä Ruohonjuuren verkkokaupan kautta. Tuotepakkaus on kooltaan 50 grammaa.

Rouhea ja paahteisen maukas sirkkasuklaa on ensimmäinen laajasti kaupallinen hyönteistuote, joka on valmistettu suklaasta ja kokonaisista sirkoista Suomessa. Makoisaan maitosuklaaseen kiedottu rapsakan paahteinen ja proteiinipitoinen sirkka on mainio snakstuote niin kokeilunhaluisille kuin kaikille elintarvikkeiden ekologisia arvoja punnitseville kuluttajille.

–Sirkkasuklaa on osa sitä innovatiivisuutta ja rohkeutta, jota yrityksemme edustaa. Entis-suklaatuotteen kehitystyö on ollut hieno kokemus ja olemme hyvillämme voidessamme olla mukana kehittämässä ekologisesta raaka-aineesta valmistettavaa suklaaherkkua, tiivisti suklaayrittäjä Jukka-Pekka Kärkkäinen Kultasuklaasta yhtiön tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.