Näin monta kertaa pelti rytisi Nurmijärvellä – Katso kooste kaikista viime vuoden kolareista

Vuonna 2016 poliisin tietoon tuli 157 liikenneonnettomuutta Nurmijärvellä.

Suurin osa Nurmijärvellä tapahtuvista liikenneonnettomuuksista tapahtuu maanteillä. Vuonna 2016 poliisi tilastoi Nurmijärven alueelta 157 liikenneonnettomuutta. Heli Kurimo

Taina Joutsen

Vuonna 2016 Nurmijärvellä tapahtui 157 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta. Vuonna 2015 niitä tapahtui 199.

Ykkösenä viime vuonna olivat peurakolarit. Niiden osuus kaikista onnettomuuksista oli lähes puolet.

Toisena tulevat yhden moottoriajoneuvon onnettomuudet. Niiden osuus kaikista liikenneonnettomuuksista oli 12 prosenttia (21 kpl). Seuraavana tulevat peräänajot kuuden prosentin osuudella (10 kpl).

Viime vuonna Nurmijärvellä kuoli tieliikenteessä yksi henkilö. Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui Kiljavantiellä. Loukkaantuneita oli 38.

Kuudessa prosentissa (9 kpl) onnettomuuksista joku osallisista oli alkoholin vaikutuksen alaisena.

Kaikista onnettomuuksia 11 prosenttia (18 kpl) tapahtui tammikuussa. Vähiten onnettomuuksia, kolme prosenttia, taas tapahtui elokuussa.

Perjantait olivat liikenneonnettomuuksille altteimpia päiviä. Onnettomuuksista 17 prosenttia (27 kpl), tapahtui silloin. Vähiten onnettomuuksia, 10 prosenttia (15 kpl), tapahtui sunnuntaisin. Liikenneonnettomuuksista suurin osa, 75 prosenttia (117 kpl), ajettiin kirkkaalla tai pilvipoutaisella säällä.

Onnettomuuksista valtaosa, 83 prosenttia (130 kpl), tapahtui maanteillä. Kaduilla niitä tapahtui vain kymmenesosa (18 kpl) ja yksityisteillä ja muilla liikennealueilla vielä vähemmän.

Neljäsosa (37 kpl) onnettomuuksista tapahtui taajamissa. Henkilövahinkoon johtaneista kevyen liikenteen- ja mopo-onnettomuuksista yli puolet tapahtui maanteillä ja alle puolet kaduilla.

Kaikista onnettomuuksista kevyen liikenteen onnettomuuksia ja mopo-onnettomuuksia oli vähemmän kuin kymmenesosa (13 kpl). Jalankulkijaonnettomuuksia oli yksi, pyöräonnettomuuksia kolme prosenttia (5 kpl) ja mopo-onnettomuuksia neljä prosenttia (7 kpl).

Henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista 34 prosenttia (12 kpl) oli kevyen liikenteen onnettomuuksia tai mopo-onnettomuuksia. Niistä jalankulkijaonnettomuuksia oli yksi, polkupyöräonnettomuuksia 14 prosenttia (5 kpl) ja mopo-onnettomuuksia 17 prosenttia (6 kpl).

Onnettomuusraportin 2016 on laatinut Nurmijärven kunnallistekniikan suunnittelu. Se perustuu poliisin raportoimiin tieliikenneonnettomuuksiin.

Kaikkien kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien ja runsaan kolmasosan henkilövahinkoihin johtaneista onnettomuuksista arvioidaan tulevan poliisin tietoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.