Tässä se nyt on: Maailman ensimmäinen hyönteisleipä – "Ihmiskunta tarvitsee uusia ravinnonlähteitä"

Kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi sekä lisätty muiden jauhojen sekaan. Yhdessä Sirkkaleivässä on 70 sirkkaa. Sirkat ovat kevyitä, ja leivän painosta ne vastaavat kolmea prosenttia. Fazer Leipomot Suomi

Jussi Vehkasalo

Maailman ensimmäinen hyönteisleipä tuleeruokakauppoihin. Ensimmäiset käsin leivotut Fazerin Sirkkaleivät tulevat myyntiin 11 pääkaupunkiseudun myymäläleipomoon perjantaina 24. marraskuuta.

Hyönteisruoka on merkittävä globaali ilmiö, joka on rantautumassa myös Suomeen. Fazer on kesästä saakka valmistellut hyönteisleipää ruokakaupoissa sijaitsevien myymäläleipomoidensa valikoimiin. Hyönteisten myynti elintarvikkeiksi vapautui Suomessa yllättäen 1. marraskuuta tänä vuonna.

– Halusimme olla ensimmäisten joukossa tekemässä ruokavallankumousta. Haemme leipäkategoriassa kasvua myös jatkossa käsin leivottavista artesaanileivistä. Fazer myymäleipomoissa voimme leipoa ja testata ketterästi erilaisia uutuuksia. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström hehkuttaa. Suuren leipätutkimuksenmukaan hyvä maku, tuoreus ja kotimaisuus ovat tärkeimmät leivän valintakriteerit.

– Suomalaiset ovat tunnetusti myös kokeilunhaluisia ja Fazer Sirkkaleipä on helppo tapa tutustua tulevaisuuden ruokaan.

Tällä hetkellä sirkkajauhoa ei vielä ole riittävästi saatavilla valtakunnalliseen myyntiin, joten uutuus tuodaan markkinoille asteittain.

– Ihmiskunta tarvitsee uusia ja kestäviä ravinnonlähteitä. Tutkimusten mukaan suomalaiset suhtautuvat Pohjoismaista positiivisimmin hyönteisiin. Odotamme suurella mielenkiinnolla, miten uutuusleipämme otetaan vastaan,Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov sanoo innostuneena.

Yhdessä uutuusleivässä on 70 kotisirkkaa,kasvatetut kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi sekä lisätty muiden jauhojen sekaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.