Kinkkutemppu haluaa kierrättää 100 000 kotitalouden kinkun paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi – jos tavoite täyttyy, vähävaraisille perheille lahjoitetaan 20 000 euroa

Kinkun paistinrasvasta valmistetaan uusiutuvaa dieseliä. Dieseliksi jalostettavan rasvan keräyspisteitä on joulun aikaan eri puolilla Suomea. Päivi Tuovinen

toimitus

HELSINKI|Kinkkutemppu kerää kotitalouksien kinkun paistinrasvoja myös tänä jouluna. Tavoitteena on kierrättää 100000 kotitalouden kinkun paistinrasvat, joista valmistetaan uusiutuvaa dieseliä. Nyt kampanja laajenee koko Suomeen.

Uusiutuva diesel vähentää kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia tavalliseen dieseliin verrattuna.

Viime vuonna Kinkkutemppuun osallistui 40000 suomalaista kotitaloutta. Keräykseen tuli 12000 litraa paistinrasvaa. Siitä jalostettiin Neste MY uusiutuvaa dieseliä, jolla olisi voinut ajaa neljä kertaa maapallon ympäri. Kinkkutempun tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Mikäli 100000 talouden osallistuminen täyttyy, lahjoitussumma on tänä vuonna 20000 euroa. Lahjoituksen saa Hope ry, joka tukee vähävaraisia perheitä taloudellisesti ja välittämällä perheille esimerkiksi käytettyjä vaatteita ja harrastusvälineitä.

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti. Mukana ovat Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima ry KIVO ja kuntien jätelaitokset, Suomen Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus- ja palvelut YTP.

Kinkun paistinrasvoja kerätään 20. joulukuuta–4. tammikuuta. Keräyspaikkoja on noin 150.

Keräyspisteet ja lisätietoja osoitteesta www.kinkkutemppu.fi tai Kinkkutempun Facebook-ryhmästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.