Nurmijärvi älähtää Helsingin tietöistä – 5 kilometrin matkaan kuluu jopa 40 minuuttia

Kuvituskuva Arkisto / Riikka Laine

Riikka Jokinen

Nurmijärven kunta ja Nurmijärven ja Helsingin välistä linja-autoliikennettä harjoittava Nurmijärven Linja Oy vaativat Helsingiltä selvitystä Mannerheimintien linja-autoliikenteen sujuvoittamisesta.

Kunnan ja bussiyhtiön mukaan useilla Mannerheimintiellä ja sen tuntumassa olevilla rakennustyömailla on poikkeuksellisen suuri vaikutus linja-autoliikenteeseen ja ajoaikoihin.

– Kampin terminaalin ja Ruskeasuon välinen ajoaika on normaalisti 10–15 minuuttia, mutta nykyään se on etenkin ruuhka-aikoina poikkeuksetta yli 30, usein jopa 40 minuuttia, Nurmijärven Linja Oy:n toimitusjohtaja Antti Korsisaari kertoo.

Kampista Ruskeasuolle on noin viiden kilometrin matka.

Alueella tehdään tietöitä muun muassa Tukholmankadun sekä Reijolankadun kohdilla. Lisäksi tietöitä tehdään Mannerheimintiellä Tilkanvierron sillan ja Koroistentien välillä.

Nurmijärven ja Helsingin välin linja-autoliikenne on Uudenmaan ely-keskuksen kilpailuttamaa sopimusliikennettä ja liikenteestä maksetaan sovittu korvaus.

Selvityspyynnön mukaan päivittäiset ruuhkaongelmat Mannerheimintiellä ovat johtaneet liikennöitsijän kustannusten mittavaan kasvuun, kun kuljettajien lakisääteiset ajoajat ylittyvät tai lepoajat eivät täyty.

Myös matkustajatyytyväisyys kärsii, kun aikataulut eivät pidä eivätkä vaihtoyhteydet toimi.

– Helsingin kaupungille osoitetussa kirjeessä pyydetään selvittämään mahdollisimman pian, miten linja-autoliikennettä voitaisiin sujuvoittaa tämänhetkisestä yksinkertaisin ja nopein toimenpitein, kertoo Nurmijärven kunnan suunnittelupäällikkö Juha Oksanen

Kunta itse ehdottaa selvityspyynnössä keinoiksi muun muassa yksityisautoilun rajoittamista ruuhka-aikoina ja ohjaamista kiertoteille. Työmaajärjestelyt ja bussien poikkeusreitit tulisi myös selvityspyynnön mukaan järjestää siten, että linja-autoliikenteelle olisi koko matkalla oma kaistansa käytettävissään.

Selvityspyyntö on lähetetty Nurmijärven kunnan ja Nurmijärven Linja Oy:n nimissä Helsingin kaupungin apulaispormestari AnniSinnemäelle (vihr.) sekä tiedoksi pormestari Jan Vapaavuorelle (kok.) ja Uudenmaan ely-keskukselle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut