Nurmijärveläinen Eerik Lehto kuvasi huikean kauniit revontulet – tältä näytti Karhunkorvessa viime yönä

Kirkonkyläläinen Eerik Lehto ikuisti viime yönä Nurmijärven taivaalla loimottaneet revontulet. Tämä kuva on otettu Karhunkorvesta. Eerik Lehto

Ulla Yliherne

Nurmijärveläinen Eerik Lehto todisti viime yönä, että aina ei tarvitse lähteä Lappiin saakka, voidakseen ihailla kauniita revontulia.

Lehto kuvasi viime yönä Nurmijärven taivaallakin loimuttaneet revontulet Karhunkorvesta käsin.

–Viime yö oli todella kirkas. Seuraan aktiivisesti Ursan Taivaanvahti-havaintopalvelua, jossa alkoi illalla käymään melkoinen kuhina. Sain nopeasti vinkin, että nyt on syytä lähteä kameran kanssa ulos, hän kertoo.

Lehto kertoo ottaneensa kuvat noin puolen yön aikoihin.

–Kuvien otto sattui hetkeen, jolloin revontulissa näkyi muitakin värejä kuin vihreä. Niissä oli myös kellertäviä, punertavia jopa oransseja sävyjä, hän kuvailee.

Taivaan ilmiöiden kuvaamisesta kiinnostunut Lehto kertoo seuraavansa luonnontapahtumia aktiivisesti.

Luontovalokuvaaminen on hänelle harrastus, joka tosin on Lehdon omien sanojen mukaan riistäytynyt jo käsistä.

–Olen harrastekuvaaja, mutta kuvaan ammattitason välineillä. Kyllähän niihin rahaa saa uppoamaan, mutta toisaalta kameraan tallentunut hyvä muisto on sen arvoinen, hän toteaa.

Nurmijärveltä löytyy hänen mukaansa hyviä kohteita luontovalokuvaukselle. Vesilintujen kuvauksesta kiinnostuneille hän antaa vinkiksi Mylly- ja Nukarinkosken, joiden ympäristöstä voi helposti bongata muun muassa koskikaran.

–Tosin joskus se hienoin kuva voi syntyä ihan omalta takapihalta käsin, kuten esimerkiksi näiden revontulikuvien kanssa kävi, hän toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.