Yle: Puolustusministeri Niinistön mukaan Suomella on ilmeinen tarve suursotaharjoitukselle – "Pitää olla nyrkit savessa"

toimitus

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan Suomessa kyetään järjestämään kansainvälinen suurharjoitus aikaisintaan vuonna 2020, kertoo Yle MTV uutiset kertoi perjantaina, että Suomi on aloittanut kansainvälisen sotaharjoituksen valmistelun.

Niinistön mukaan Suomella on selkeä tarve Ruotsin puolustusvoimien syyskuussa järjestämän Aurora 17 -sotaharjoituksen kaltaiselle harjoitukselle.

Aurora 17 -sotaharjoitukseen osallistui 20 000 sotilasta. Myös Suomi osallistui harjoitukseen.

– Samantyyppisen harjoituksen tarve on ilmeinen Suomellekin, kun otetaan huomioon, että viime kesänä lainsäädäntö astui voimaan kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen Suomen puolustusvoimien tehtävänä. Kansainvälisen avun vastaanottamista on syytä Suomessa harjoitella, sanoo Niinistö Ylelle.

Niinistö toivoo mahdollisimman monen Suomelle läheisen kumppanimaan osallistuvan suunnitteilla olevaan harjoitukseen. Niinistön mukaan esimerkiksi Ruotsin puolustusministeri on jo ilmoittanut Ruotsin olevan mukana.

– On tärkeää, että puolustusvoimilla on edellytykset ottaa vastaan kansainvälistä apua, jos joudumme kriisiin. Sitä on syytä harjoitella, se ei käy sormia napsauttamalla, pitää olla nyrkit savessa ja harjoitella yhteistoimintaa, sitten se myös tositilanteessa luonnistuu, Niinistö kertoo Ylelle.

Niinistön mukaan Suomessa järjestettävässä harjoituksessa on määrä olla mukana kaikki puolustushaarat eli maa-, meri- ja ilmavoimat, kertoo Yle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.