Suomalaisella supersankarilla huima menestys ulkomailla – "Elokuva suorastaan viedään käsistä"

Suomalainen supersankarielokuva Rendel on myyty lähes kolmeenkymmeneen maahan.

elokuva on myyty muun muassa Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Ranskaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Malesiaan sekä Taiwaniin. Suurin kiinnostus elokuvaan on tekijöiden mukaan kuitenkin Latinalaisessa amerikassa.

–Jo ennen elokuvan kuvauksia olimme vakuuttuneita, että tämä on kansainvälisille markkinoille suunnattu elokuva, ja suurin fanipohja on Euroopan ulkopuolella. Kiinnostus Rendeliä kohtaan osoittaa, että myös suomalainen supersankari voi menestyä kansainvälisesti. Erityisesti latinalaisamerikkalaiset fanit ovat odottaneet elokuvaa, ja uskon, että Rendel kerää siellä paljon katsojia. Tämä on hyvä jatkumo elokuvan menestykselle Meksikossa, jossa voitimme parhaan toimintaelokuvan palkinnon Feratum Film Festivalilla, ohjaaja Jesse Haaja toteaa.

–Aasian markkinoilla on ollut kovasti kiinnostusta Rendeliä kohtaan. Japanin, Etelä-Korean, Taiwanin ja Malesian myynnit ovat tästä hyvä osoitus. Olemme käyneet myös jo pitkään neuvotteluita Kiinan levityksen osalta. Tällä hetkellä käydään läpi enää sensuuriin ja julkaisuaikatauluihin liittyviä yksityiskohtia. Toivottavasti voidaan kertoa senkin osalta hyviä uutisia vielä tämän vuoden puolella, Elokuvan tuottaja ja levittäjä Miika J. Norvanto jatkaa.

–Ostajat ympäri maailman ovat vaikuttuneita uudesta supersankarista. Elokuva suorastaan viedään käsistä, kertoo elokuvan myyntiyhtiön Raven Banner Entertainmentin Michael Paszt Los Angelesista.

Rendel-elokuva perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa taistellen pahamaineista VALA-rikosjärjestöä vastaan. Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 22. syyskuuta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut