Brother Christmas riensi Lepsämän iltapäiväkerhon avuksi – "Itku pääsi helpotuksesta"

TERVEYS Sisäilmaongelmien takia pulassa ollut iltapäiväkerho sai avukseen tunnetun hyväntekijän.

Brother Christmas ryhtyi auttavaksi välikädeksi kuultuaan Lepsämän iltapäiväkerholaisten ahdingosta. Anton Soinne

Ulla Yliherne

Lepsämän koulun vakavien sisäilmaongelmien takia vaakalaudalle joutuneen eka- ja tokaluokkalaisten iltapäiväkerhon toiminta pääsee sittenkin jatkumaan normaalisti.

Koulun liikuntasalin ja kahden luokkatilan käyttöä rajoitetaan 1–2 tuntiin viikossa terveystarkastajan suosituksesta, jonka takia myös iltapäiväkerho menetti paitsi toimitilansa myös lähes kaikki tavaransa.

Nyt kerholle on järjestynyt tilat koulun ruokalasta ja hävitettäväksi joutuneiden tavaroidenkin tilalle on saatu yksityishenkilöiden lisäksi lahjoitus yllättävältä taholta.

–Yksi kerholaisen vanhemmista oli ottanut yhteyttä Brother Christmasiin ja kertonut, ettei edes vakuutusyhtiö korvaa menetettyjä tavaroitamme, palveluntuottaja ja Lepsämän kerhon ohjaaja Miia Kalliomäki kertoo.

Kalliomäen mukaan helpotukselle oli vaikea löytää sanoja kun selvisi, että Jouluveljen kautta iltapäiväkerhon jatko saadaan turvattua.

Brother Christmas on valtakunnallisella tasolla tunnetuksi tullut hyväntekijä, joka aloitti yhden miehen hyväntekeväisyysprojektinsa pari vuotta sitten joulun alla.

Hänen toiminnan tarkoituksena on yhdistää ne jotka tarvitsevat apua ja heidät, jotka haluavat apua antaa.

Myös Lepsämän iltapäiväkerhon kohdalla ajoitus osui enemmän kuin nappiin.

–Sain aamulla soiton Tacticilta, että heillä olisi lahjoitettavana pelejä ja leluja niitä tarvitsevilla. Samana iltapäivänä lepsämäläinen äiti otti yhteyttä ja kertoi iltapäiväkerhon tilanteesta, Brother Cristmas kertoo.

Erityisesti lautapeleihin erikoistunut Tactic lastasikin Kalliomäen auton täyteen uusia tarvikkeita Lepsämän iltapäiväkerholaisia varten.

–Itku pääsi kun tajusin mitä kaikkea heillä oli meille antaa. Nyt saamme kerholaisille virikkeitä ja tekemistä. En osaa sanoa muuta kuin kiitos, kiitos ja kiitos, Kalliomäki toteaa.

Kymmeniä avunpyyntöjä päivittäin saavalle Brother Christmasille sisäilmaongelmat ovat valitettavan tuttu ilmiö.

–Hometalojen kanssa ongelmissa olevilta tulee paljon viestejä. Valitettavasti nämä sisäilmaongelmat tuntuvat olevan Suomessa varsin yleisiä, hän harmittelee.

Onneksi avuntarjoajia löytyy kuitenkin vielä.

–Kokemukseni mukaan halua auttaa kyllä löytyy ja se on huomattavasti helpompaa silloin kun autettava kohde on selkeästi tiedossa, Brother Christmas kuvailee.

Lue myös: Vakava sisäilmaongelma haittaa Lepsämän koulua

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.