MaRa säpsähti portsaripakkoa – yksi 100 asiakasta kohti

Alkoholilakiesityksen mukaan ravintolan tulisi asettaa järjestyksenvalvoja jokaista 100 asiakasta kohti, jos ravintola aikoo anniskella kello 1.30 jälkeen. Riikka Jokinen / arkisto

Jussi Vehkasalo

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ihmettelee sitä, että alkoholilakiesityksen mukaan ravintolan tulisi asettaa järjestyksenvalvoja jokaista 100 asiakasta kohti, jos ravintola aikoo anniskella kello 1.30 jälkeen.

Heikentää pienten pubien asemaa."

MaRan mielestä säännös heikentää pienten, usein perheiden ylläpitämien pubien asemaa, joissa on usein vain noin 50 asiakaspaikkaa.

MaRa näkee, että pienten anniskeluravintoloiden ei ole taloudellisesti mahdollista palkata järjestyksenvalvojaa. Näissä ravintoloissa ei ole ollut aiemminkaan järjestyksenvalvojia eikä järjestyshäiriöitä.

MaRan mielestä on niin, että kun järjestyksenpitoon liittyviä ongelmia ei ole, ei ole perusteltua asettaa kyseisille ravintoloille lisävelvoitteita.

Hyvä tavoite vapauttaa ravintoloiden anniskeluaikoja johtaa pienten pubien osalta käytännössä anniskeluaikojen supistumiseen.

MaRan mielestä alkoholiviranomainen voisi myöntää tästä poikkeuksen.

Nykyisin järjestyksenvalvojia asetetaan tarpeen mukaan.

Toinen uusi täysin perustelematon sääntö MaRan mielestä on ehdoton kielto anniskella ulkotarjoilualueilla kello 1.30 jälkeen. Eräissä kaupungeissa tämä on ollut nykyisin mahdollista.

MaRa kiittää hallitusta siitä, että anniskelun byrokratiaa puretaan. Tämä tavoite kuitenkin vesitetään alkoholiviranomaiselle annetulla liian laajalla oikeudella asettaa määräyksiä yksittäiselle ravintolalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.