Nuoria pahoinpideltiin ja poliiseja kivitettiin – nuorisojengi häiriköi Klaukkalassa

Nuorisojoukko aiheuttaa pelkoa ja epäjärjestystä Klaukkalassa.

Klaukkalassa on viikonvaihteen aikana pahoinpidelty kaksi nuorta ja hyökätty myös poliiseja ja poliisiautoja vastaan.

Tapahtumat saivat alkunsa Klaukkalan Alepan edustalta perjantai-iltana kello 22.45, jolloin liikkeellä olleeseen isohkoon nuorisoryhmään kuuluneiden kahden pojan epäillään pahoinpidelleen vastaan tulleen nuorukaisen. Pahoinpitelystä epäillyt ovat 17-vuotiaita ja pahoinpidelty 18-vuotias.

Pahoinpitelyssä käytettiin nyrkkejä ja iskut kohdistuivat päähän. Pahoinpidellyn saamat vammat eivät Itä-Uudenmaan poliisilta saatujen tietojen mukaan olleet kuitenkaan vakavia.

Illan tapahtumat saivat jatkoa Klaukkalan ala-asteen parkkipaikalla, jossa paikalla oli jo viitisenkymmentä nuorta. Siellä kolme poikaa pahoinpiteli 17-vuotiaan pojan. Poliisi uskoo, että kaksi pahoinpitelyyn osallistuneista oli samoja, joiden epäillään osallistuneen aiemmin illalla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn.

Jälkimmäisen pahoinpitelyn yhteydessä uhria sekä lyötiin että potkittiin. Iskut ja potkut kohdistuivat uhrin päähän. Samassa yhteydessä yksi pahoinpitelijöistä rikkoi lähistölle parkkeeratun auton takalasin.

Paikalle saapunut poliisipartio otti kiinni yhden nuoren. Muut pahoinpitelyssä mukana olleet olivat ehtineet poistua paikalta. Poliisi tavoitti heidät myöhemmin ja on jo kuullut heitä.

Ala-asteen pihalla tapahtuneeseen kiinniottoon muut paikalla olleet nuoret reagoivat kivittämällä sekä poliiseja että poliisiautoja. Hyökkäys poliiseja vastaan ei aiheuttanut henkilö- eikä omaisuusvahinkoja.

– Vakavan loukkaantumisen riski oli kyllä hyvin lähellä, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista sanoo.

Hänen mukaansa Klaukkalan viikonvaihteen tapahtumat ovat usean aiemman viikonlopun toisinto.

– Täällä liikkuu nuorisoporukka, jonka ydinryhmään kuuluu viitisentoista 13–18-vuotiasta nuorta. He aiheuttavat pelkoa ja epäjärjestystä. Kun poliisi tulee paikalle, porukka käy poliisimiesten ja poliisiautojen kimppuun, Lylykangas kertoo.

Ydinporukkaan kuuluvien nuorten henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

– Nuorten käyttäytyminen on poliisin näkökulmasta järjetöntä, ja tällaiseen jengiytymiseen täytyy puuttua, Lylykangas toteaa.

Jatkossa poliisin valvontaa kohdistetaankin hänen mukaansa erityisesti Klaukkalan alueelle.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut