THL: Suomessa on Pohjoismaiden vanhimmat synnyttäjät

Suomessa on Pohjoismaiden vanhimmat synnyttäjät, selviää THL:n tänään julkaisemista tilastoista. Tuoreimmat tiedot ovat vuodelta 2018.

Suomi johtaa Pohjoismaiden ikätilastoa sekä kaikkien synnyttäjien keski-iän että 35 vuotta täyttäneiden synnyttäjien osuuden osalta.

Kaikkien synnyttäjien keski-ikä oli vuonna 2018 Suomessa 31 vuotta.

Kovin paljon nuorempina ei synnytetä naapurissakaan, sillä keski-ikä oli Tanskassa 30,9 sekä Ruotsissa ja Norjassa 30,5. Pohjoismaiden alhaisin keski-ikä oli Islannissa, 30 vuotta.

Pohjoismaiset naiset ylipäätään hankkivat lapsia vanhempana kuin aiemmin ja synnyttäjien keski-ikä on noussut kaikissa Pohjoismaissa.

35 vuotta täyttäneiden synnyttäjien osuus on THL:n mukaan kasvanut merkittävästi jo vuosikymmeniä. Yli 35-vuotiaiden osuus kaikista synnyttäjistä oli vuonna 2018 kaikissa Pohjoismaissa yli viidenneksen.

Eniten yli 35-vuotiaita synnyttäjiä oli Suomessa, 23,6 prosenttia, ja vähiten Islannissa, 20,3 prosenttia.

– Ilmiön taustalla on lapsenhankinnan lykkääminen kaikissa Pohjoismaissa, kertoo THL:n tutkimusprofessori Mika Gissler tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut