Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ammattikorkeakoulut eivät pidä etäopetuksesta luopumista kahdeksi viikoksi mielekkäänä

Hallituksen päätös koronarajoitusten purkamisesta mahdollistaa ammattikorkeakoulujen tilojen käyttämisen 14. toukokuuta alkaen. Nyt käynnissä oleva opetus tulee kuitenkin jatkumaan kevään etä- ja verkko-opetuksena.

– Ammattikorkeakoulut ovat tehneet pedagogiset suunnitelmat koko kevääksi, eikä niiden muuttaminen toukokuun kahdeksi viimeiseksi viikoksi ole mielekästä, arvioi muuttunutta tilannetta Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen puheenjohtaja Mervi Vidgrén tiedotteessa.

Hallituksen päätös oli tärkeä, sillä se mahdollista korkeakoulujen kampuksilla olevien oppimis- ja tutkimusympäristöjen kuten laboratorioiden ja simulaatiotilojen hyödyntämisen, sanotaan tiedotteessa.

– Kaikkea opetusta ei ole ollut mahdollista viedä verkkoon, Vidgrén summaa kevään tilannetta.

Vidgrénin mukaan rajoitusten päätyttyä lähiopetusta voidaan järjestää pienryhmille tai yksilöllisesti ohjaten kampuksilla sijaitsevissa oppimisympäristöissä. Lisäksi voidaan järjestää tenttejä tai muuta osaamisen arviointia pienryhmille tai yksittäisille opiskelijoille, jos niitä ei voida järjestää verkossa.

Syyslukukaudella opetus järjestetään noudattaen silloin voimassa olevia viranomaisten ohjeita ja mahdollisia rajoituksia. Ammattikorkeakouluilla on valmius laajaan etäopetukseen jatkossakin, kerrotaan tiedotteessa.

Kansainväliset opiskelijat aloittavat opintonsa verkko-opetuksessa, koska heidän viisumi- ja oleskelulupahakemuksiaan ei toistaiseksi käsitellä eivätkä he pääse loppukesästä Suomeen.

– Koronapandemialla on suuri vaikutus korkeakoulujen kansainväliseen toimintaan, Vidgrén sanoo tiedotteessa.

Henkilöstön ja opiskelijoiden kansainvälinen liikkuvuus on pysähdyksissä tai vähäistä niin kauan kuin koronavirus rajoittaa kansainvälistä liikkuvuutta. Tilanne mahdollistaa uusia pedagogisia tapoja kehittää kansainvälisyysosaamista, sanotaan tiedotteessa. Näitä ovat esimerkiksi virtuaaliset intensiivikurssit kansainvälisten partnerikorkeakoulujen kanssa.