Lähetä kevätterveiset tuntemattomalle ikäihmiselle – "Kaikilla ei ole läheisiä, jotka muistaisivat"

Kuvituskuva. Minna Mänttäri

Siskot ja Simot haastaa kansalaiset Kevätterveiset -kampanjaan, jossa lähetetään postia tuntemattomalle ikäihmiselle toukokuun aikana. Terveiset voi kirjoittaa, piirtää, runoilla tai vaikka valokuvata.

Siskojen ja Simojen yhteistyökumppanit vievät terveiset perille useammalla paikkakunnalla, muun muassa Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Sipoossa. Terveisillä voi ilahduttaa kauppa-avun vastaanottajia, kotonaan yksin asuvia, kotipalvelun asiakkaita ja palvelutalojen asukkaita.

Koronaviruspandemian vuoksi karanteenin kaltaisissa oloissa pitkään olleet ikäihmiset kaipaavat nyt ilon aiheita.

– Kaikilla ei ole läheisiä, jotka muistaisivat tervehdyksillä. Kuka tahansa voi nyt toimia ilon lähettiläänä, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Postitusosoitteet ja osallistumisohjeet Kevätterveiset-kampanjan verkkosivuilla https://www.siskotjasimot.fi/kevatterveiset/.

Toimi näin toukokuussa:

1. Tee terveisesi

Miten sinä haluaisit ilahduttaa tuntematonta ikäihmistä: kortilla, kirjeellä, runolla, piirustuksella vai ristikkolehdellä? Helsingissä otetaan vastaan postikortteja. Suosi avoimia lähetyksiä, joiden sisältö on nähtävissä. Näin terveisesi löytävät poikkeusoloissa mutkattomasti perille.

2. Kannusta kaverit mukaan

Ota halutessasi kuva terveisistäsi ja jaa se Kevätterveiset-Facebook-tapahtumassa ja muualla somessa tunnisteilla #kevätterveiset ja @siskotjasimot

3. Laita terveiset postiin

Kirjoita kuoren päälle "Kevätterveiset" ja lähetä osoitteeseen Nurmijärven kunta / Ikäihmisten muistaminen, PL 37, 01901 Nurmijärvi. Muista postimerkki.

Jos haluat lähettää terveiset ilman postimerkkiä, voit toimittaa terveisesi Nurmijärven kunnanvirastolle osoitteeseen Keskustie 2 B. Kunnanviraston pääsisäänkäyntiä vastapäätä on postilaatikko, johon postit voi jättää. Postitse osoite on Nurmijärven kunta/Ikäihmisten muistaminen, PL 37, 01901 Nurmijärvi.

Siskojen ja Simojen tempauksessa yhteistyössä ovat mukana Helsinki-apu, Loviisan kunta, Nurmijärven kunta, Sipoon kunta, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry, Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ja Parkinmäen palvelutalo sekä Tuusulan kunta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut