Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähiopetuksesta saa olla pois vain perustellusta syystä – poissaolot haettava pian

Nurmijärven kunta on tänään tiistaina julkaissut tarkempia ohjeita kouluun palaavia oppilaita varten.

Käytännössä 18.3. alkanut etäopetusjakso päättyy ensi viikolla, kun kaikki esiopetuksen sekä vuosiluokkien 1–9 oppilaat palaavat omassa koulussa järjestettävään lähiopetukseen torstaista 14.5. alkaen. Etäopetusta ei enää sen jälkeen järjestetä.

Lähiopetusta jatketaan lukuvuoden loppuun asti. Lukuvuoden viimeinen koulupäivä on lauantai 30.5.

Lähiopetukseen siirtyminen on aiheuttanut runsaasti keskustelua, ja monet vanhemmat ovat ainakin suunnitelleet pitävänsä lapset edelleen kotona. Kunnan tiedotteessa kuitenkin muistutetaan, että koulusta saa olla poissa vain perustellusta syystä.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvosen ja opetuspäällikkö Kati Luostarisen allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan, että lupa oppilaan pidemmälle poissaololle anotaan poissaolohakemuksella, joka löytyy Wilmasta osiosta Hakemukset ja päätökset. Osio on käytössä vain Wilman selainversiossa, ei mobiilisovelluksessa.

Aikaväliä 14.–30.5. koskevat oppilaan poissaolot tulee anoa Wilman poissaolohakemuksella viimeistään torstaina 7.5.

– Hakemukseen kirjataan perustelut poissaololle. Hyväksyttävä perustelu on esimerkiksi hoitavan lääkärin arvio oppilaan tai hänen läheisensä kuulumisesta johonkin riskiryhmään. Hakemukseen ei liitetä, eikä kouluun toimiteta erillisiä todistuksia perusteluista, kuten esim. lääkärintodistuksia, tiedotteessa opastetaan.

Rehtori käsittelee kaikki aikaväliä 14.–30.5. koskevat poissaolohakemukset ja myöntää luvan poissaololle.

Jokaisesta oppilaasta anotaan oma poissaolo. Päätös hyväksytystä poissaolosta tulee näkyviin Wilmassa.

– Poissaololuvan 14.‒30.5. väliseksi ajaksi saaneiden, riskiryhmään kuuluvien oppilaiden opetus suunnitellaan yhteistyössä koulun ja vanhempien kanssa. Muista syistä poissaololuvan saaneiden oppilaiden vanhemmat huolehtivat oppilaan opiskelusta poissaolon aikana.

Samalla tiedotteessa muistutetaan, että sairaspoissaolot ovat asia erikseen.

Sairaana ei saa mennä kouluun, ja sairastumisesta ilmoitetaan mahdollisimman pian oppilaan opettajalle tai luokanvalvojalle Wilman välityksellä ilmoita poissaolosta -toiminnolla.