Nurmijärven kunta ei lomauta henkilöstöään – kaikkien työntekijöiden toivotaan osallistuvan sopeutustoimiin

Päätös: Nurmijärven kunnan yt-neuvottelut päättyivät.

Nurmijärven kunnanhallitus ei halunnut lomauttaa henkilöstöä kesällä, vaikka osa palveluista on vielä kiinni. Hallituksen maanantainen ohjeistus kuitenkin mahdollistaa monien palveluiden avaamisen. Kuvituskuva kunnantalolta. Riikka Laine

Riikka Jokinen, Riikka Laine

Nurmijärven kunnan henkilöstön lomautuksiin ja tehtävämuutoksiin tähtäävissä yt-neuvotteluissa päädyttiin siihen, ettei kunta lomauta henkilöstöään.

Kunnan yt-neuvottelut päättyivät viime viikon keskiviikkona ja kunnanhallitus hyväksyi neuvottelutuloksen tämän viikon maanantaina. Neuvottelut kestivät kaksi viikkoa.

Alun perin suunnitelmissa oli nimenomaan toteuttaa lomautuksia, jotka alkaisivat toukokuun lopussa ja kestäisivät elokuun loppuun asti. Henkilöstöjohtaja Leena Ojalan mukaan lomautuksiin ei päädytty, sillä epidemiatilanne ja sen mukanaan tuomat vaikutukset ovat muuttuneet neuvotteluiden aikana, eikä epidemian vaikutukset näytä iskevän kuntaan niin suuresti ja pitkällä aikavälillä, mitä neuvotteluiden alkaessa pelättiin. Lomautusten valmistelu olisi kuitenkin vienyt kaksi kuukautta.

Uusimpana käänteenä maan hallitus ilmoitti maanantaina useiden rajoitusten purkamisesta. Se tarkoittaa myös kunnassa sitä, että nyt suljettuina olevia palveluita päästään avaamaan taas pikkuhiljaa.

Sen sijaan yt-neuvotteluissa päädyttiin siihen, että ensisijainen keino on jatkaa työtehtävien muutoksia kunnan toiminnan ja tilanteen edellyttämällä ja mahdollistamilla tavoilla. Lisäksi työvoiman sisäisiä siirtoja lisätään työntekijän omasta ja työnantajan aloitteesta. Työntekijöillä on myös mahdollisuus siirtyä määräajaksi Keusoten palvelukseen.

Ojalan mukaan henkilöstökuluissa säästäminen on tiukassa taloustilanteessa edelleen tärkeää, ja sen vuoksi kunta suosittelee, että jokainen kunnan työntekijä ja viranhaltija pitää kaksi viikkoa palkatonta vapaata tänä vuonna.

– Tämä ei ole sinänsä uutta, sillä palkattomia vapaita pidetään meillä jonkun verran, mutta nyt toiveena on, että kaikki työntekijät osallistuisivat tälläkin tavalla sopeutustoimiin.

– Nyt vasta muutamat ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita työskentelemään Keusotessa. Kannustamme työntekijöitämme siirtymään määräajaksi Keusoteen, sillä tarve henkilöstölle hoitotyössä ja tukitehtävissä on suuri, Ojala kertoo.

Rekrytoinneissa kunta aikoo puolestaan tiukentaa menettelyä siten, että kaikista yli kaksi kuukautta kestävistä työsuhteista tarvitaan perusteltu rekrytointilupa. Lisäksi tehdään tarkastelu kunnan henkilöstörakenteesta ja henkilöstömääristä kaikissa toiminnoissa ja asetetaan sen perusteella tavoitteet henkilöstömäärän hallittuun vähenemiseen tulevina vuosina.

Ojalan mukaan juuri tällä hetkellä on kuitenkin tärkeintä keskittää päähuomio ensin palveluiden avaamiseen.

– Palveluiden uudelleen käynnistäminen ja toimipisteiden avaaminen vaativat henkilöstöltä paljon voimavaroja, ja jatkuvat, nopeatkin muutokset ovat kunnan kokoisessa organisaatiossa isoja asioita.

Kunnanjohtaja Outi Mäkelän mukaan henkilöstökustannuksia tarkastellaan seuraavan kerran syksyllä.

– Koronaepidemian lopullisia ja pitkänaikavälin vaikutuksia kunnan talouteen on vielä mahdotonta ennustaa. Kunnan taloustilanne on muuttunut entistäkin huolestuttavammaksi, minkä vuoksi valtuuston sopiman Nuuka –ohjelman päivityksestä ja pitkän aikavälin tasapainotuskeinoista on pyrittävä löytämään ratkaisut syksyllä. Siinä yhteydessä on arvioitava tilannetta uudelleen myös henkilöstökustannusten näkökulmasta, Mäkelä sanoo.

Henkilökulut kolmasosa toimintakuluista

Kaikkiaan kunnan henkilöstökulut vuonna 2020 ovat noin 75 miljoona euroa eli 27 prosenttia noin kaikista toimintakuluista. Palkkakulut sivukuluineen ovat kuukausitasolla noin kuusi miljoonaa euroa.

Pelkkä kesäkauden lomautusten säästövaikutus olisi ollut arviolta 0,5–1 miljoonan euroa, riippuen niiden laajuudesta ja kestosta.

Vaikka lomautuksia ei tehdä, niin yt-neuvotteluissa päätettiin, että kunnan talouden tasapainotusta valmistellaan tälle ja ensi vuodelle muilla keinoin.

Käyttötalouden ja investointien tasapainotusten valmistelu käynnistetään 1. kesäkuuta 2020 mennessä koskien vuoden 2020 talousarviota ja vuoden 2021 talousarvioesitystä.

Valmistelussa arvioidaan muun muassa Nuuka-ohjelman päivittämistarve.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.