Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvi vaatii Heinojan kaavasta tehdyn valituksen hylkäämistä – toivoo kiireellistä käsittelyä

Nurmijärven kunta vaatii Helsingin hallinto-oikeutta hylkäämään Heinojan asemakaavan hyväksymispäätöksestä tehdyn valituksen perusteettomana. Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta käsitteli kunnan lausuntoa edellisessä kokouksessaan. Asiaa käsitellään vielä kunnanhallituksessa.

13 pääosin Heinojan alueen asukasta valitti kaavapäätöksestä oikeuteen ja vaati oikeutta kumoamaan Heinojan asemakaavan ja asemakaavanmuutoksen maankäyttö- ja rakennuslain sekä luonnonsuojelulain vastaisena.

Valituksen mukaan kaava tulisi palauttaa takaisin valmisteltavaksi ja siihen tulisi tehdä useita muutoksia.

Kunnan näkemyksen valituksessa ei ole tuotu esiin mitään sellaista, joka aiheuttaisi muutoksia hyväksyttyyn asemakaavaan. Kunnan mukaan asemakaava on laadittu maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämien sisältövaatimusten mukaisesti ja käyttäen maankäytöllisiä perusteita.

– Asemakaavaratkaisun myötä ei ole aiheutettu kenenkään elinympäristön laadun sellaista merkityksellistä heikkenemistä, joka ei ole perusteltua asemakaavan tarkoitus huomioon ottaen. Asemakaavalla ei myöskään ole asetettu maaomistajille sellaista kohtuutonta rajoitusta tai haittaa, joka kaavalle asetettavia tavoitteita tai vaatimuksia syrjäyttämättä voidaan välttää. Valitus tulee näin ollen hylätä, kunta lausuu.

Kunta toivoo myös, että hallinto-oikeus käsittelisi asemakaavaa koskevan valituksen kiireellisenä. Kunnan mukaan Heinoja I:n asemakaava on hteiskunnallisesti merkittävä, koska Kirkonkylän alueella omakotitontteja on kunnalla tarjolla vain muutama, ja tonteille on tarvetta.

–  Tästä syystä ko. asemakaavaa koskeva valitus tulee käsitellä kiireellisenä.