Kotoilu näkyy konevuokraamossa – nyt vuokrataan koneita puutarhahommiin ja pieniin remppoihin

Piha- ja remonttihommiin tarvittaville koneille on nyt Tuomo Lehtosen mukaan kysyntää. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Korona-aika näkyy myös rakennuskonevuokrauksessa.

– Nyt on ollut aika vilkasta. Näkyy, että ihmiset ovat kotona, sillä kaikki koneet, jotka liittyvät puutarhaan ja pieniin remontteihin, kiinnostavat, kertoo yrittäjä Tuomo Lehtonen Klaukkalan Järvihaassa sijaitsevasta rakennuskonevuokraamo Raksakoneesta.

– Tämä on perinteinen rakennuskonevuokraamo. Vuokraamme koneita pienistä isoimpiin, suurin meiltä vuokrattava kone on 10 000 kiloa painava kaivinkone, Lehtonen kuvailee yritystä.

Isompien maanrakennuskoneiden vuokraaminen onkin hänen mukaansa kasvanut Suomessa viimeisten kymmenen vuoden aikana. Muualla maailmassa se on ollut vallitseva tapa jo pidempään.

Pienempien kotitalouksien tarvitsemien koneiden vuokraamista puoltaa Tuomo Lehtosen mukaan se, että vuokratessa saa toimivan koneen ja juuri siksi aikaa kuin sitä tarvitsee. Lyhyin vuokrausaika on yksi vuorokausi.

– Polttomoottorikoneet eivät myöskään tykkää pitkästä käyttämättömästä kaudesta, eikä ihmisillä oikein ole tilaakaan säilytellä koneita kotonaan, Lehtonen sanoo.

– Jos jollekin koneelle ei ole jatkuvaa käyttöä, niin kyllä sitä muutaman kymmenen vuotta vuokraa niillä ostorahoilla, hän jatkaa.

Koneiden vuokraushinnat löytyvät yrityksen kotisivustolta, joten asiakkaat voivat niitä katsomalla päättää, kannattaako jokin kone ostaa vai vuokrata.

Vaikka puutarhanhoidossa ja kodin kunnostustöissä käytettävät koneet ovatkin nyt kysyttyjä, niitä riittää Lehtosen mukaan pääsääntöisesti kaikille vuokraajille.

– Meillä on tässä hommassa pitkä historia ja osaamme varautua sesonkeihin.

Korona-aikana Raksakoneessa on Lehtosen mukaan käynyt joitakin asiakkaita, jotka eivät halua tulla sisälle liikkeeseen.

– Heille koneita on viety valmiiksi pihalle. Kaikki onnistuu, mitä asiakas haluaa. Suurin osa tulee kuitenkin tavalliseen tapaan ovesta sisälle liikkeeseen, Lehtonen kuvailee korona-arkea.

Hänen mukaansa korona ei ole tähän mennessä estänyt ainuttakaan alkamassa ollutta Raksakoneen projektia.Raksakone on perustettu vuonna 1997. Konevuokrauksen se aloitti vuonna 2003.

Yrityksen omistaa Tuomo Lehtonen yhdessä puolisonsa Satu Lehtosen kanssa. Yrityksessä on omistajapariskunnan lisäksi neljä työntekijää.

Raksakone sijaitsee osoitteessa Järvihaantie 7, Klaukkala. Yritys on avoinna ma–pe klo 7–16. Lauantaisin sopimuksen mukaan.

Lisätiedot: http://www.raksakone.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.